Wednesday, November 27, 2019

Currently Watching

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lepas tersangkut tengok The Living Dead (2019) dan The Untamed (2019), terus bubuh dalam playlist Youtube cerita-cerita China yang macam menarik.. Drama Korea macam tak berapa nak layan sangat pula sekarang ini.. Kikiki.. Selain Youtube, Sha tengok juga dekat channel DramaFast dan DramaCool.. Kalau nak tengok, klik je tajuk drama tu.. Ada Sha bubuh link untuk tengok..

Baru episod 3.. drama ini menarik sebab baju dia, lepas tu ada makhluk-makhluk fantasi.. Hero dia perempuan okay.. Comel je.. Yang ini ada 50 episod.. 

Episod 16 dah.. Yang ini kelakar dan menarik.. 2 doktor forensik bergabung dengan seorang detektif yang nakal dan suka mengusik.. Yang ini ada 20 episod.. Yang ini ada 4 seasons.. Tapi tak semua seasons ada sub english.. Pelakon utama setiap seasons pun berbeza..

Yang ini stuck dekat episod 3 tak gerak-gerak.. kikiki.. Tak ada mood nak tengok.. Ada 10 episod je.. Tapi sebab cerita dia macam gelap gelita dan suram je, jadi tertangguh nak tengok.. Tak tahulah bila baru rajin nak habiskan.. 

Sha dah tengok sampai episod 4 setakat entry ini ditulis.. Hehehe.. Cerita nya best.. Dua watak utama itu sangat kelakar.. Yang ini memang Sha cari sebab Sha dah tengok filem dia, tertarik nak tengok dramanya pula.. Ada 48 episod camtu.. Genre fantasy..

Baru tengok episod 1 dari 24 episod.. Kisah pasal detektif polis dan penyiasatan.. Menariklah juga..

The Legends (2019)
Tertengok tanpa sengaja.. Cari drama lain, drama lain pula yang jumpa.. Bila dah tertengok, macam best lah pula.. Hahaha.. Baru tengok episod 1 dari 56 episod.. Kikiki.. Banyak gila kan episod dramanya.. Tengok jelah pelan-pelan.. Tak ada apa pun yang nak dikejar.. kikiki..

6 comments:

  1. strangers from hell tu punya ending seyes tak tersangka. tengok lah. hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengah cari semangat nie nak tengok drama tu.. kikiki

      Delete
  2. aku suka drama atau film bergenre seperti ini

    ReplyDelete
  3. wahhh layan jugak drama2 mcm ni. heheh

    ReplyDelete
  4. tengah tengok Dr Qin, gandingan 3 orang pelakon tu memang best..hahaha

    ReplyDelete
  5. original sins tu macam best je nak layan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »