Wednesday, November 6, 2019

Drama Jepun | Aku no Hado (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha jarang tengok drama Jepun.. Sesekali layan, syok juga.. Tambah drama ini 5 episod je.. Memang bestlah layan.. Setiap episod 25 minit je.. Tak lama sangat nak mengadap.. hehehe.. Tajuk Jepun dia pendek je, tapi bila tukar bahasa Inggeris jadi Evil's Wave: Murder Analysis Squad.. Drama ini spin off dari drama bertajuk Ishi no Mayu (2015) dan Suisho no Kodo (2016) yang juga 5 episod je setiap satu.. Sha tengok online dekat SINI..

Drama yang sangat mengelirukan.. Kisah seorang budak yang diculik bersama maknya tapi kemudian dilepaskan.. Mak nya pula dibunuh.. Maka hiduplah budak tu dalam keadaan tidak disukai dan trauma kehilangan mak.. Bila dah besar, beliau tukar nama dan hidup secara bersendirian.. Tak bercampur dengan orang dan gemar mengambil gambar tempat-tempat yang berlaku pembunuhan.. Namun tiba-tiba hidupnya kacau bilau bila dituduh membunuh.. Kena tengok sampai episod last baru tahu siapa pembunuhnya.. Plot twist dia mengejutkan.. Jangan sangka yang baik itu baik.. Gitu..

Drama: Aku no Hado
Also Known As: Aku no Hado: Satsujin Bunsekihan Spinoff , Evil's Wave: Murder Analysis Squad Spinoff , Aku no Hadou ~ Satsujin Bunseki-han Spin-off , Aku no Hadou - Satsujin Bunseki-han Spin-off , Evil's Wave
Genres: Suspense, Crime, Detective
Country: Japan
Episodes: 5
Aired: Oct 6, 2019 - Nov 3, 2019
Aired On: Sunday
Original Network: WOWOW
Duration: 25 min.
In 2014, a series of murders targeting women takes place in Kawasaki City. All the victims have been killed as if they had hanged and these are dubbed the “Hanging Murders” in public. The police investigation runs into difficulties without clues on the murderer. However, Detective Iguchi from the First Investigation Division has his eye on a man whom he suspects to kill for pleasure. This man is Nogi Naoya. He lies about his identity, erases his traces in public and lives as if he is holding his breath. Nogi is actually Yaginuma Masato, the victim in the sensational Akishima mother and son kidnapping case. He gets his neighbor Yoshika involved as he tries to escape the police dragnet but comes to realize some facts. What is his true motive?

19 comments:

  1. Sekaki imbas baca tajuk dia macam Aku non hado. Haha loghat sungguh! Kak Sha suka tengok cite atas talian je ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. Sha pun baru perasan macam loghat..
      Ha ah.. kalau pendek-pendek memang tengok atas talian je.. kat website ataupun Youtube..

      Delete
  2. sekali tengok tajuk tadi, aku non hado hehehe ingatkan drama nogori mana lah sha cerita ni... hahhahaha

    nasibla baca betul2, macam menarik cerita penyiasatan misteri gini... janji jangan cerita seram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best tau drama dia.. Nanti Dana trylah tengok..

      Delete
  3. yayyy i'm adding this to my watchlist since it's my favourite genre.

    ReplyDelete
  4. okay dah cek. already in the list before tp nak tunggu habis dulu. x sanggup nak tunggu satu2 episode hhaha XD.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tinggal episod last je tak ada sub lagi.. huhuhu.. Sha pun tengah tunggu episod last nie..

      Delete
  5. feii tak pernah tengok drama triller macam ni tapi nak try tengoklah nanti hehe masuk wishlist

    ReplyDelete
  6. weekend nanti nak tengok. suka drama macam ni

    ReplyDelete
  7. memula baca "Aku nan Hado" hahahahahaha gelak sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita Anies.. Sha gelak dulu baru tengok dramanya..

      Delete
  8. Wah misteri sungguh citer Ni mcm menarik

    ReplyDelete
  9. biasa ckp kat kwn.."aku non hado" hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »