Friday, November 15, 2019

Shopee | Sale 11.11

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha memang selalu pilih dan letak barang yang nak dibeli dalam shopping cart.. Kalau ada sale dan ada duit terus buat pembayaran.. Macam dua item dibawah.. Memang dah duduk lama dalam shopping cart shopee, sekali pagi 11.11 ada diskaun extra.. Memang Sha terus bayarlah.. Duit cuku-cukup je dalam akaun bank tu.. Sebelum habis dekat Karangkraf, baiklah top up perkakas sekolah anak.. Hehehe..

Harga asal RM3.90, lepas diskaun jadi RM3.23 sekotak..
6 kotak = RM19.38 sahaja..

Gam ini pula 3 untuk RM2.36

Sha bayar semua sekali campur postage RM21.74 sahaja.. Pesan pada 11.11.19, barang sampai pada 12.11.2019.. 

17 comments:

  1. Murah dan berbaloi kalau kita habiskan duit untuk keperluan . Nak beli kat store confirm lagi mahal . Alhamdulillah , saya tak buat pembelian apa pun masa 11.11 hari tu . Yeeeeeeaaa , selamat duit . Tergugat jugak tengok beberapa barang , dah siap masuk dalam cart tapi tak terus proceed to pay . Alhamdulillahhhh . . .

    ReplyDelete
  2. memang murah naw2.... color pencil tu memang murah, sesuai buat stok untuk anak2... macam si aiyan sekali beli memang kene 2 set satu kt umah, satu utk sekolah, kadang beli baru berapa minggu dh pendek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. murah sangat.. memang kena beli lebih.. hehehe..

      Delete
  3. Ammi sale 11.11 ni ammi beli seketul TV (itu pun utk kegunaan kerja husband..survey kat store mahal melampau harganya) dan 1 bag kasut bola. Asyik berebut bag kasut bola je abah & anak bujang ammi tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat kedai memang lagi mahal dari online.. Okay tak tv tu Ammi.. Encik suami sha pun ada gak dok survey2 nak beli tv..

      Delete
  4. murah2 tu...nk plak ada sale lg ada diskaun

    ReplyDelete
  5. ayu pun suka beli stok stationary bebudak. kalau x de..semua ada stok. tau je la bebudak ni, dah malam baru ckp..ni takde..tu takde.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu mummy ayu.. tengah2 malam kadang mintak gam lah.. guntinglah.. jadi standby je siap2..

      Delete
  6. kena tiru cara sha la ni..siap2 boh dalam cart tu..hehe
    tggu sale 12.12 plak laa kalo ada..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada lagi sale, sha nak beli beg sekolah pula.. hehehe..

      Delete
  7. bagus ni.beli ikut keperluan. bukan ikut nafsu.

    ReplyDelete
  8. wahh cepat betul sampai..sehari je dah sampai

    ReplyDelete
  9. sy ni bla ada sale xnk bli bla xde sale brsibuk nk cr brg hahahaha

    ReplyDelete
  10. 11.11 aida x soping.
    sebab done soping few days before that, sha.
    nak tunggu 12.12 nanti :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »