Friday, November 1, 2019

Drama China | The Lost Tomb 2: Explore With The Note (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tengok drama ini dengan harapan pelakonnya sama macam The Lost Tomb 1 tapi malangnya tak sama.. Mereka guna pelakon yang berbeza dan cerita tak bersambung dari penamat The Lost Tomb 1.. Makanya tengoklah juga sebab dah tertengokkan.. Tapi memang perlahanlah sebab cerita dia agak banyak elemen mengejut.. Hehehe.. Seramlah juga.. Dahlah gelap je.. Dalam makam kan.. Tapi pelakon yang bawa watak Zhang Qi Ling tu okaylah.. Pelakon untuk watak Wu Xie pun not bad.. 

Sha start tengok pada 17 September.. Lepas tu stop.. Kemudian weekends baru ini sambung tengok balik.. Terseksa jugalah tengok drama ini.. Sebab drama 40 episod namun tak selesai juga.. Misteri Snaked Eyed Copper Fish tetap menjadi misteri.. Bersambung di The Lost Tomb 3 pula yang dijangka akan ada 70 episod.. Adoi makin banyak pula episod dia.. Tak tahulah rajin ke tak nak tengok nanti.. hehehe..

 The Lost Tomb II , Daomu Biji 2 , Tomb Notes 2 , The Lost Tomb Explore With The Note , The Lost Tomb 2: The Wrath of The Sea  | 06 June 2019 | 40 episodes | Action, Adventure, Friendship, Mystery, Youth, Supernatural |
Sinopsis | The group of heroes are pulled into another tomb-raiding expedition that takes them beneath the sea. In an ancient Ming Dynasty ship, they encounter monstrous creatures and puzzling traps.
Wu Xie opens the box that he obtained from the Seven Star Coffins of Lu Wang's Palace to discover a snake-bowed copper fish. Wu Sansheng recounts the strange occurrences over ten years ago when they went on an archaeological expedition to Paracel Islands. Wu Xie leads a team down to the same place to explore a sunken ship where hidden dangers await.
(Source: ChineseDrama.info)
— Adapted from The Grave Robber’s Journal novel of the same name by Kennedy Xu

11 comments:

  1. weiiii pnjg nya epi dia...sy tgk yg 16 epi pn dah rs x larat hehehe

    ReplyDelete
  2. seronok ke yang first tu. kita rajin tgk dra series org putih n korea je. cite cina jarang layan. dulu dulu je rajin.

    ReplyDelete
  3. rajin betul tengok drama bersiri ye. Saya tengok movie separuh je dah trtido. Hehe

    ReplyDelete
  4. panjang betul cerita dia siap ada siri lagi. ni yg tak rajin sgt nak tgk drama china, episode berjela sangat..

    ReplyDelete
  5. CT penah teman kawan tngk citer cina kat cinema. pasrah n redha jele tapi ended up seronok lawak berdekah2 tengok. citer diorang ni ada banyak yang best..

    drama bersiri kite memilih sket. yang pendek2 je tengok =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup filem dia banyak gak yang best2.. drama tu kena pandai pilih..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »