Sunday, November 17, 2019

Novel | Ustaz, I Hate You oleh Que Lyana Shuhaimi

Assalamualaikum..
hye semua..

Buku ini Sha baca sebab tajuk dia.. Tak tengok pun sinopsis belakang atau review dekat Goodreads.. Terus je baca, memang baca sebab tajuk dia je..

Rupanya buku ini pasal budak sekolah.. Tingkatan 4 pula tu.. hahaha.. Konflik pelajar sekolah yang jadi mangsa penceraian dan diserahkan kepada atuk dan neneknya untuk tinggal di kampung.. Jauh dari mak dan ayah yang memang sudah terpisah.. Bila duduk di kampung, Aisya bersikap kasar dan lantang sehingga mengundang pergaduhan.. Konflik di fitnah dan juga konflik perasaan.. Novel yang nice dan menarik untuk dibaca..

Sha baca dan selesai pada 15.11.2019..

Sha pinjam buku Perpustakaan Negara Malaysia..
Published August 1st 2015 by Blue-T

10 comments:

  1. macam best novel ni sis..da habis baca nanti review la ya dan share sini hehe

    ReplyDelete
  2. Tengok tajuk macam bukan mengisahkan budak sekolah Sha..hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan PC.. Sha memang terpedaya dengan tajuk dia..

      Delete
  3. wah ada juga ye Novel pasal persekolahan.

    ReplyDelete
  4. Hihi cite budak sekolah Rupanya

    ReplyDelete
  5. que lyana ni kawan saya tau! hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »