Shoplinks.Asia

Saturday, July 25, 2015

Schedule Entry

Assalamualaikum..

Hari ini saya nak kongsikan macam mana saya update entry di blog saya..
Biasanya saya akan pastikan paling kurang satu entry di update di blog setiap hari..
Ini pun baru jer lagi saya buat..
Saya mahu meastikan yang blog saya punya entry baru setiap hari..
Supaya kunjungan ke blog saya berterusan..

Bagi memudahkan saya, saya akan buat entry lebih awal setiap kali saya ada idea..
Kemudian saya akan schedule kan bila tarikh untuk entry itu di publish di blog saya..
Ini memudahkan saya yang berkerja sepenuh masa..
Entry saya biasanya berkaitan dengan Novel yang saya baca (Kerja kat Perpustakaan lah katakan.. so banyaklah novel yang nak di update.. hehehe..), Drama Korea yang saya tengok, Wayang yang saya tonton, Tempat makan yang menarik dan murah yang telah saya kunjungi, Tempat rekreasi atau membeli belah yang best dan apa sahaja info yang menarik yang boleh dikongsi bersama..

Kadang-kadang peristiwa dah berlalu so saya akan mention dalam entry bila peristiwa sebenar berlaku..

Antara Entry yang telah di scheduled kan untuk publish..
Banyakkan.. hehehe..

Walaupun saya dah scheduledkan entry tapi kadang-kadang saya akan update on the spot juga..
Bergantung pada keperluan, kerajinan membuka blog melalui mobile dan masa senggang yang saya ada.. Biasanya waktu malam kalau anak-anak tido awal ataupun dalam kereta menemani suami memandu.. Hehehe..

Tips yang x seberapa dari saya..untuk kegunaan bersama..Untuk sentiasa ada entry hp yg tahan lasak dan punya bateri yg tahan lama amat penting..
Sebab kita perlu menggunakan hp untuk mengambil gambar dan mengupdatd blog kita..
Saya turut menginstall software Blogger di hp..Software nie bagus untuk membantu kita update on the spot ataupun membuat draf entry..

Majulah blogger untuk semua..
Salam mesra dari saya.. #tetiba


18 comments:

  1. Betul tu akak, ain pun cuba jugak nak schedulekn entry. hihi. bukan apa . tgok pageview jatuh. sakitnya tuh disini hahaha. Nice sharing kak! Kipidap

    ReplyDelete
  2. selalu kalau ada banyak story boleh laa buat.. bila kekeringan idea, susah jugak nak schedule entry nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun eyda..sama ngn sha..jenuh cari idea supaya blog sentiasa ada cerita..

      Delete
  3. saya kdg2 bila letih balik kerja mmg idea xda dh... tu skrg dh jarang update ja kt blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe farhana..sama je ngn sha..bila penat mmg x jenguk blog r..

      Delete
  4. Boleh jadikan panduan gak nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah sekiranya dpt membantu zumal..

      Delete
  5. ekin update guna tablet selalu guna autopost entri ideal mai tulis saja

    ReplyDelete
  6. Assalam sha,
    samalaaaaaaa
    sekarang ni memang kerap kena buat schedule entry he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam sha..hehehe..kesibukan melanda..

      Delete
  7. zai slalu schedule utk sbtu ahad ja

    ReplyDelete
  8. ayu pon kadang buat cmni gak
    tapi terlepas jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah ayu..bila idea kering sepi je blog..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI