Shoplinks.Asia

Saturday, August 27, 2016

Udang Goreng Simple

Assalamualaikum..
Hye semua..
Lama tak share resepi dengan korang..
Resepi ini mudah dan ringkas..
Udang tu boleh ganti dengan sotong..
Pun sedap juga..
Cuma kalau pakai sotong kena masuk last sekali..
Pastu jangan masak lama sangat..
Nanti dia liat..

Resepi Asal dapat dari Blog Vanilla Freak, boleh klik Sini kalau nak tengok resepi asal.

Udang Goreng Simple versi Sha
Bahan-bahan:
Udang (diperap dengan perencah gorengan)
Bawang merah (hiris nipis)
Bawang putih (hiris)
Cili padi (potong dua)
Carrot (potong ikut suka)
Cara-cara:
1. Panaskan minyak dan tumis bawang besar dan bawang putih.
2. Masukkan carrot dan cili padi.
3. Lastly masukkan udang yang dah diperap dengan perencah goreng.
4. Goreng kejap dalam 3minit macam tu. Then dah boleh tutup api.
5. Sedia untuk dihidangkan.

Bila nak cepat, Sha masak cengginie je.. Senang dan ringkas..

 
Ratah cengginie je pun sedap..

5 comments:

  1. oii lapo le pulak..lama x masak udang

    ReplyDelete
  2. sedapnya!..tp sy prefer yg berkuah skett..hehe

    ReplyDelete
  3. Adess kena langgar pantang ni makan udang

    ReplyDelete
  4. Cili tu mngancamnya kaksha. Pedas punya tu kan. Fuhhhh.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI