Sunday, January 10, 2021

ebook | Soulless: Inspector Mislan and the Faceless Girl by Rozlan Mohd Noor

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bacaan kedua Sha ini masih lagi ebook.. Kali ini ebook yang Sha beli di Google Play Books.. Sha memang minat karya penulis ini.. Antara buku penyiasatan Berbahasa Inggeris yang best pada Sha.. cuma lambat sebab mood membaca ke laut dalam.. hehehe..

Novel ini bermula dengan mayat seorang perempuan yang disimbah asid dengan teruk dan semua cap jarinya dihapuskan dengan tujuan supaya mayat tak dikenali.. Memang sangat kejam cara mayat diperlakukan, sampaikan usaha mencari tahu siapa mangsa terpaksa dilakukan dengan cara yang sedikit kejam.. Namun usaha mereka mula menampakkan hasil bila bertemu sebentuk subang dalam perut mangsa.. Subang tu membawa Inspektor Mislan ke Thailand dan menemukan satu sendiket yang melibatkan banyak negara serta orang besar-besar.. 

Membaca novel ini menemukan kita dengan kenyataan bahawa yang bersalah selalunya mereka yang tak punya apa-apa pengaruh mahupun duit.. Mereka yang berpengaruh pasti akan terlepas tanpa apa-apa tindakan..

Sha baca pada 02.01.2021 dan selesai pada 09.01.2021..

Sha baca menggunakan aplikasi Google Play Books.. Sha beli buku ini dengan harga RM8.71..
Published October 31st 2017 by FIXI Novo

4 comments:

  1. Menarik jalan ceritanya. Best cerita genre penyiasatan ni.

    ReplyDelete
  2. Ingatkan inspector mazlan gerak.khas typo... rupanya betul2 mislan

    ReplyDelete
  3. tadak mood klu nak start membaca mmg susah kan huhu hu

    ReplyDelete
  4. Siri penyiasatan dan ada unsur misteri ni selalunya menarik. Lagi lagi kalau favourite penulis.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »