Tuesday, January 5, 2021

ebook | Killer: Kerana Terlalu Menghukum Aku Pilih Jalan Ini oleh Ismi Izzah

Assalamualaikum..
Hye semua..

ebook ini Sha dapat dekat Google Play Book secara percuma.. Lama masa yang Sha ambil untuk selesaikan bacaan sebab ceritanya agak mengelirukan..

Ada beberapa ketika nama watak tertukar hingga menyebabkan Sha kurang pasti siapa tu siapa.. Kisah seorang lelaaki yang mengalami kecelaruan identiti dan melakukan pembunuhan.. Plot nya menarik namun olahan wataknya agak kurang kena pada Sha.. Namun buku ini masih menarik dibaca buat mereka yang sukakan misteri siapakah pembunuh sebenar dan mengapa pembunuha-pembunuhan itu terjadi.. Kaitan antara ketiga-tiga watak memang menarik sampai buat kita terfikir sama ada watak-watak tu wujud atau ilusi semata.. Maafkan saya penulis kerana buku ini bukanlah kegemaran saya.. Terlalu banyak yang ingin disampaikan hingga mengganggu perjalanan cerita..

Sha baca pada 01.01.2021 dan selesai pada 04.01.2021..

Sha baca menggunakan aplikasi Google Play Books ye.. Ini link untuk dapatkan ebook ini.. 
Published 2018 by SOD Publication

6 comments:

  1. split personality !! suka kisah ni

    ReplyDelete
  2. Tajuk dia tu cam best.. nanti nk try baca melalui Google play books la pula la

    ReplyDelete
  3. cerita misteri best tapi kalau tak faham tu yang buat rasa tak menarik kan.

    ReplyDelete
  4. base cerita tu dah menarik dah tapi olahan dan suntingan pula tak cantik

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »