Thursday, January 14, 2021

Tempat Makan | Jom Dim Sum, Tanjung Malim

Assalamualaikum..
Hye semua..

Pertama kali mencuba makan di Jom Dim Sum ini.. Sha pilih set Jom Union yang bersekali dengan air.. Ada 3pcs curry puff, 3pcs teochew mai dan 1 salted egg lava pau.. Pada Sha teochew mai dengan salted egg lava pau tu memang sedap.. Salted egg lava pau tu kena makan dengan berhati-hati sebab inti dia meleleh.. Rasa telur masin dan sedikit manis.. Tak berapa pandai nak terang tapi okaylah sedap.. Boleh repeat lagi.. Curry puff tu pula biasa je.. Air tu dah tentulah sedap.. White coffee kan.. Kenyang jugalah makan walau tak banyak... Kalau nak datang lagi mungkin Sha cuba set lain pula.. Tapi lepas ini kena tapau jelah.. Tak boleh makan kat sini.. hehehe..

Jom Union (RM13.90)
The best from different taste unites!
Teochew Mai
Curry puff
Salted Egg Lava Pau
White Coffee ais

14 comments:

  1. dimsum mmg fav...ada set camni not bad

    ReplyDelete
  2. Sedapkan teochew mai. Nak buat sendiri belum mahir.

    ReplyDelete
  3. Pau! atie suka gila pau... drooling ni

    ReplyDelete
  4. pauuuuu... aduhh rindu nak makan pau lama tak makan

    ReplyDelete
  5. Boleh tahan harga set dengan apa yang ada tu. Salted egg lava pau macam sedap je.

    ReplyDelete
  6. Ada set senang kan. Jarang makan dim sum.

    ReplyDelete
  7. ala rindu nk pi tanjung malim..makanan sana best..akakk jadi tour girl kita la..hehehe

    ReplyDelete
  8. Pau tu mcm rare sikit.. sbb salted egg

    ReplyDelete
  9. tanjung malim ni kalau tak silap, glamer dgn pau kan?
    dim sum plak :) wow!
    dim sum ni feveret aida, sha.
    dlm fridge sentiasa ada few packs.
    terasa nak, terus kukus :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »