Thursday, January 7, 2021

Filem Melayu | Mulut Masin (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Yeah!! Berjaya juga tengok cerita ini.. Sha teruja baca entry Farhana bertajuk Movie Review : Mulut Masin.. Bagusnya filem ini bila dia tekankan hubungan adik beradik dan sepupu.. Bukan mudah sebenarnya nak jaga hubungan ini kalau wasiat jadi rebutan.. Gandingan pelakon kanak-kanak dalam ini memang ohsem.. Walaupun macam seram posternya tapi tak adalah seram mana.. Sha paling suka bila dia selitkan tulisan jawi dan juga pantun.. Menarik sangat.. Part penggali kubur yang ditakutkan tu pun menarik.. Orang kita kan suka menyampaikan perkara yang tak betul hanya kerana penampilan sesorang tu lain dari kebiasaan.. Filem yang menarik..

JUDUL : MULUT MASIN
TARIKH TAYANGAN : 19 November 2020
SIARAN TV : Astro First saluran 480
PENGARAH : Razaisyam Rashid
PRODUKSI : Astro Shaw Sdn Bhd
PELAKON : Jazy Nazif, As’ad Motawh, Danish Hazriq, Muzayyin Mahyuddin, Cassia Iman termasuk pelakon pembantu seperti Lan Pet Pet, Maria Farida, FarahDhiya
SINOPSIS MULUT MASIN
Lima orang sepupu merasakan diri mereka telah disumpah dengan sumpahan mulut masin arwah nenek kerana telah menghilangkan surat wasiat nenek. Mereka berusaha untuk membatalkan sumpahan tersebut dengan mencari semula wasiat yang telah hilang sebelum sumpahan itu memecah-belahkan keluarga mereka.

5 comments:

  1. kebanyakkan klu keluara astro shaw surely best

    ReplyDelete
  2. Tengok jugak trailer dia. Macam best dan kelakar. Lama tak tengok filem Melayu. Dulu rajin gak support, tengok filem Melayu kat wayang

    ReplyDelete
  3. sebabkan takut seram ada cik poc tak berani nak layan movie ni hehehe... best yek kak

    ReplyDelete
  4. hahaha best kan tapi kesian dekat si alim tu, sampai ke sudah diorang tak bawak pergi klinik padahal dah teruk

    ReplyDelete
  5. Cerita ni tak tengok lagi tapi tengok jalan cerita dan pelakon surely kelakar.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »