Friday, January 8, 2021

Random Photo #1 2021

Assalamualaikum..
Hye semua..

Entry pertama yang menyajikan anda dengan makanan dan aktiviti saya.. Jemput jamu mata ye..

Telur mata yang cantik kejadiannya dari encik suami.. Kalau Sha buat, mesti tak jadi macam ini.. Hancyr atau melekat-lekat.. hehehe..

Kuih (karipap sardin & pau goreng inti kacang) ini frozen, pengasuh anak Sha bagi.. Jadi menu sarapan kami di hari Ahad (03.01.2021).. Hari ininhujan tak berhenti dari malam sabtu bawa ke malam ahad.. Guruh ke kilat ke, tak ada.. Hujan je turun tak berhenti-henti.. Malas nak keluar rumah dalam keadaan hujan, Sha goreng kuih frozen ini..

Sha ambil gambar ini masa tengah jemur baju.. Segaris kabus menghiasi kaki gunung.. Sejuk betul cuaca waktu ini..

Air Barli lemon madu ais

Ubi kayu rebus bergula dan kelapa.. Pergh!! Sedap makan.. Sebekas ini RM3.. Memang puas hati..

8 comments:

  1. karipap!! aduh atie lemah tgk karipap.. klu hari cuti.. 5 biji karipap utk breakfast.. kenyang hehe

    ReplyDelete
  2. wahhhh.. sedap ni :)

    Jom join GA sahabat kita ni :)

    https://ejulz.blogspot.com/2021/01/wallet-giveaway-by-misya-2021.html

    ReplyDelete
  3. sedapnya tengok semua makanan tu... sgt sesuai makan time sejuk hujan... cantik betul gambar pemandangan kt rumah akak

    ReplyDelete
  4. semua nampak menyelerakan...yum yum

    ReplyDelete
  5. Waalaikumussalam. Semua visual menarik mata memandang 😍

    ReplyDelete
  6. cantiknya view sidai kain. kalau saya nampak KLCC dan bumbung rumah orang je.

    ReplyDelete
  7. Cantik permandangan kabus tu. Barli lemon madu, menarik gabungan tu menjadi air. boleh cuba ni.

    ReplyDelete
  8. Allahu... yg last sekali tu mak aii!
    mana nak cari ni Sha time PKP???
    kalau dpt tu, dgn kopi panas, hu hu hu hu sedap oii :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »