Assalamualaikum..
Hye semua..
Menu malam semalam.. Hehehe.. Mudah dan cepat.. Tak tahu nak masak apa dan kesuntukkan masa, sha guna je pes Adabi ini.. Sha memang standby je pes ini.. Pagi sebelum pergi kerja, Sha keluarkan ikan letak dekat sinki.. Balik tengahari Sha lumurkan pes ini dekat ikan dan simpan dalam peti ais.. Perapkan sampai balik kerja.. Balik kerja terus masuk dalam oven dan bakar.. Lebih kurang 20 minit macam tu.. Masak nasi sekali.. Sementara tunggu masak bolehlah mandi dan siapkan anak-anak.. Lepastu boleh makan.. Mudah dan cepatkan..
1 peket ini RM1.60 saja..
Sha bubuh dekat ikan cencaru saiz kecil.. 1 pek tu cukup untuk 4 ekor ikan ini..
Selepas diperap lebih kurang 5 jam camtu..
Pes paling senang nak guna dan bakar ikan, rasa pun sedap...try ikan siakap, sedap Sha..
ReplyDeleteini antara paste wajib ada dalam simpanan kat rumah...
ReplyDeletememang senang guna paste macam ni. mudah, cepat siap! Hihi
ReplyDeletesedap ikan bakar..mudah, guna yg segera..
ReplyDeletekalau masam tak berapa ngam la dengan tekak.
ReplyDeletewaalaikumussalam. haritu dulu ada tengok pes ni. tapi dok teragak2 nak beli. haha. pasni boleh la beli dan cuba guna ^_^
ReplyDeletei love ikan bakar
ReplyDeletei love ikan bakar
ReplyDeleteWaalaikumussalam. Ruby pun suka pakai perencah ni. Mudah dan sedap
ReplyDelete