Jangan Biar Dia Masuk - A. Darwisy - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, February 1, 2016

Jangan Biar Dia Masuk - A. Darwisy

Assalamualaikum..
Membaca lagi...
Baru je abis baca Novel Jangan Biar Dia Masuk karya A. Darwisy..

Pergh!!! Memang ohsem..
Start je baca memang x boleh nak berhenti...
Dalam masa sehari je novel ini habis dibaca..

Pada pandangan Sha, novel ini memang ohsem..
Selalunya penceritaan Orang Minyak ini hanya setakat gitu-gitu je..
Tapi bila baca Novel A. Darwisy nie, Sha dapat rasakan penderitaan yang dialami mangsa..
Penulisan yang begitu teliti.. dari satu perkataan ke satu perkataan..
Yang paling best sehingga ke Penghujung novel Sha gagal meneka siapakah sebenarnya waris tersebut.. pandai betul A. Darwisy menyembunyikan siapa yang jahat dan siapa yang baik..
Memang ohsemlah.. Sha suka karya begini..
Debaran yang diberikan memang real..
Selalunya Sha cepat meneka siapakah yang jahat..
Tapi kali ini memang Sha tewas..
Bukan sahaja tidak dapat meneka siapa pewaris, malah Sha juga betul-betul terasa dengan apa yang diceritakan didalam novel ini..

Dan yang sha x boleh lupa adalah mantera-mantera yang digunakan dalam novel ini..
Meremang bulu roma bila baca.. Wakakaka.. memang mengganggu tido..
Bila dengar bunyi ketukan jer terbayang-bayang..
Detail betul penceritaan yang disampaikan oleh A. Darwisy ini..
Bahasa yang digunakan pun begitu ohsem..

Tabik spring untuk Anuar Darwisy..
Semoga beliau akan terus mengeluarkan karya-karya yang ohsem..
Oh ya, rasanya Novel ini pasti akan ada sambungan..
Sha rasalah.. hehehe..
Support penulis Malaysia.. Eh!! Tetibe lak..

2 comments:

  1. kakkk !! macam seronok ja novel ni..

    nak kena beli jugak ni... suka cerita2 macam ni...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..