Atuk oleh Ebriza Aminnudin - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, February 8, 2016

Atuk oleh Ebriza Aminnudin

Assalamualaikum...
Meh baca review Sha menegenai novel Atuk oleh Ebriza Aminnudin...

Pada Sha novel Atuk oleh Ebriza Aminnudin ini memang sangat ohsem..
Kerana novel Atuk oleh Ebriza Aminnudin ini jugalah Sha akan mencari Karya Ebriza Aminnudin yang sebelum ini iaitu Kubur Bernyawa..
Kenapa?? sebab ada diselitkan sedikit mengenai Kubur Bernyawa..

Ok berbalik pada novel Atuk ini semula..
Novel ini memang buat Sha confuse, seram, sedih dan juga geram..
Ohsem sangat perjalanan cerita dalam novel Atuk ini..
Rasa macam kita turut mengembara bersama mereka..
Kisah yang menyayat hati juga..
kekejaman manusia yang dibayangi nafsu jahat..

Sedih dan takut bersatu dalam masa yang sama..
Seram dan juga terasa real bila watak dalam cerita mengalami gangguan..
Rasa macam terasa-rasa je kita yang kena..

Bila start baca jer rasa macam bila nak habis..
Dalam masa yang sama, janganlah habis lagi..
tengok betapa confusenya perasaan..
Hehehe... Ending dia sedikit sedih..

Novel Atuk nie bukan sekadar hiburan tapi ada pesanan, nasihat dan peringatan..
Kepada yang membaca jadikanlah pedoman dan juga panduan..
Jangan abaikan mereka yang pernah menjaga kita..
Percaya dan yakinlah hanya Allah yang berkuasa..

Ohsem dan terbaik...

1 comment:

  1. nampak cover mcm seram tp tak sangka ada juga sedih

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..