Shoplinks.Asia

Wednesday, June 7, 2017

Bertugas di Dewan Sempena Minggu Suaikenal

Assalamualaikum..
Hye semua..

Jangan terkejut..
Walaupun jawatan Sha Pembantu Pustakawan, namun kerja Sha bukan dalam Perpustakaan je..
Kami juga terlibat dengan Minggu Suaikenal pelajar baru..

Biasanya staf Perpustakaan akan uruskan penceramah untuk bagi taklimat pada pelajar baru sepanjang Minggu Suaikenal..
Jadual akan disediakan oleh bos kami..
Kami pula akan dipasang-pasangkan untuk bertugas di dewan..

Tugas kami menghubungi penceramah sehari sebelum taklimat mereka..
Sha kena bertugas hari Selasa bersama staf yang seorang lagi..
So Isnin kami akan call semua penceramah untuk hari Selasa dan mendapatkan maklum balas kehadiran mereka..

Ada je kejadian penceramah batalkan ceramah.. Tukar waktu.. tukar tarikh.. tukar orang.. Taklimat tetap diteruskan..

Hari Selasa kami akan pastikan taklimat berjalan mengikut waktu yang ditetapkan..
Tapi biasalah kalau terlewat.. Terlebih cakap.. hehehe..

Tambah-tambah bulan puasa kan..
Siapa cakap Pembantu Pustakawan duduk relaks je.. Meh sini buat kerja kami.. bukan jaga buku je tau.. Pelbagai sebenarnya.. Tapi seronok sebab dapat banyak pengalaman..

Seharian duduk kat dewan.. Penat juga.. hehehe.. Tambah-tambah cuaca agak panas dan berbahang.. Kalau ikutkan, tahun nie tahun ketiga Minggu Suaikenal dijalankan pada bulan puasa.. Bertabah jelah..

Owh ya.. Taklimat Perpustakaan selalunya akan diberikan di Perpustakaan supaya senang pelajar faham.. Yang ini nanti kita cerita lain ye..

12 comments:

  1. Baru taw ingat ke pembantu perpustakaan jaga buku jer rupa ada keje lain gak hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak lagi kerja lain Ekin.. nanti Sha update dari masa ke semasa..

      Delete
  2. Teringat pulak masa keja kat Kolej Komuniti Kuala Terengganu dulu, macam niela kerja sampingan selain daripada menjaga library, oneman-show plak tue masa tue, keja sorang-sorang jea, takde pembantu yang lain, takde penolong pustakawan.. yang ada masa tue, pekerja khidmat singkat (PKS) dan pengawas library yang terdiri daripada pelajar kolej.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh.. Shikin pernah duduk KK eh.. KK lagilah.. staf tak ramaikan Shikin.. Pengalaman..

      Delete
  3. Assalamualaikum, tahniah diucapkan pada sis kerana menjadi top commentor bulan Mei-Jun 2017 dalam jurnal saya...

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/06/top-commentor-mei-jun-2017.html

    ReplyDelete
  4. macam tu lah sha kan, bila orang tak tahu kerja kita orang akan anggap kerja kita mudah, tapi setiap kerja tu ada cabarannya yang tersendiri kan.

    akak dulu pernah apply kerja ni tapi takde rezeki sebab akak sukakan buku itu yang minta kerja ni, tapi rezeki ditempat lain pun syukur alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak.. Setiap kerja ada cabaran tersendiri..

      Sha pula saje je suka2 minta kerja nie kak.. Tak sangka rezeki kat sini.. hehehe

      Delete
  5. saya masa zaman sekolah dulu pegang jawatan pengawas perpustakaan. ingat tugas duk kaunter jea. rupa-rupanya ada kerja lain.macam kena check buku etc..boleh tahan jugak kerja jaga library ni.

    ReplyDelete
  6. huhuhu.. bulan puasa ada program ni besooo mmg letih wooo..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI