Wednesday, May 22, 2019

Item (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha pilih untuk tengok drama ini sebab ada Joo Ji Hoon berlakon.. hehehe.. Lepas tengok beliau dalam Along With the Gods, cam menarik pula nak tengok lakonan beliau yang lain.. Lagipun drama ini ada  magic magic.. hehehe.. Penyiasatan tambah magic/barang ajaib memang ohsemlah.. Tapi penjahat dia pun mengancam juga.. Memang psiko habislah.. hehehe.. Sesuailah Kim Kang Woo tu jadi orang jahat.. Cerita dia dari awal dah tunjuk siapa jahat dan siapa baik.. Jalan cerita pertembungan diantara watak hero dan penjahat tu yang buat cerita ini menarik.. Memang ohsem, cuma cara kematian penjahat tu agak simple dan tak ditunjukkan dengan details.. Tu belum lagi babak hero muncul tiba-tiba dan item yang terakhir tu tak ada apa-apa klu pun.. Warghhh!! Takkan bersambung kot..

THE ITEM | 11 February 2019 | 32 episodes + special | Action, Suspense, Thriller, Mystery, Psychological, Law, Supernatural, Detective, Investigation |
Sinopsis | A profiler and a prosecutor must uncover the hidden secrets surrounding unique items with supernatural powers and a conspiracy.  Kang Gon is a prosecutor full of justice and a warm heart. In order to save his niece Da In, he jumps into a conspiracy surrounding an item having supernatural powers. Kang Gon works with a criminal profiler Shin So Yeong. 
(Source: Asianwiki)

14 comments:

  1. Suka juga cerita thriller macam ni..tp takde kesempatan nak tgk drama

    ReplyDelete
  2. Jung jihoon ke hero dia? bolehlah try tengok nanti..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. hero dia joo ji hoon.. trylah Tiara..

      Delete
  3. amboi rajinnya buat review.. cikyan jenis tak melayan tv sangat. biasanya akan layan kat youtube je. tu pon kalo rajin. hahahhahaha

    ReplyDelete
  4. wah! cam best je ni..nak kne download nih

    ReplyDelete
  5. dulu sy rs joo ji hoon biasa je esp ms dia berlakon dlm princess hours... lps lbh 10 thn berlakon sy perhatikan byk peningkatan dlm lakonan dia...dia pun nmpk lbh berkarisma hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. nampak lebih berkarisma.. hehehe..

      Delete
  6. Ada elemen supernatural Ni best ni

    ReplyDelete
  7. Menarik ni! Macam2 elemen ada...siap ada magic + supernatural lagi

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »