Monday, May 6, 2019

Random Photo #12

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lama tak share gambar dari telefon Sha.. Macam biasalah.. Kebanyakkannya gambar makanan.. Adalah gambar lain tapi tak banyak..

Beli anggur hijau (sebekas RM7) dan Blueberry (sebekas RM9.50) dekat Aeon.. Sedap pulan anggur tu.. Tak masam.. Blueberry tu ada yang manis dan ada yang masam..

Pretzel Almond.. Baru pertama kali cuba.. Sedap.. Sha makan camtu je.. Tak bubuhpun sos yang dia bagi tu.. Malas nak berlemuih.. hehehe..

Pretzel Nuggets.. Dalam dia ada cheese.. Sedap.. Kesukaan anak-anak Sha dan Sha..

Menu baru di KFC rasanya, lupa pula nama dia apa.. Sha ternampak dan tercuba.. Tak kena dengan tekak.. Berminyak sangat.. Tak pastilah memang macam tu ke atau sebab Sha bawa balik.. Rasa dia tu tak berapa kena dekat tekak Sha..

Buah banyak.. Kitapun mengutiplah.. Nampak tak beza Sha dengan pokok?? Hehehe.. Ke tak nampak..

Makanan kesukaan Sha dan arwah abah.. Putu mayam.. Memang rindulah tiap kali tengok menu ini.. Huhuhu.. Kenangan terindah.. Rindu yang tak bertepi..

Bertemu atas urusan kerja dan akhirnya menjadi sahabat.. Memang tak disangkalah boleh serasi.. Jarang berjumpa tapi selalu keep in touch melalui media sosial..

Kudapan semasa membaca buku.. Hehehe.. Kesukaan ini.. Beli kedai ECO je.. Situ je yang jumpa..

Mewarisi betul.. Dia dulu rasmi buku yang Anies bagi (tengok SINI).. Mujur dah balut..

17 comments:

  1. suka pulak tgk random things dari kak sha..kite pon suka salted pumpkin tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedapkan salted pumpkin tu.. kunyah tu memang tak sedarlah.. hehehe

      Delete
  2. Bila belek tipun, banyak gambar yg boleh di jadikan cerita, kan?

    ReplyDelete
  3. lama tk mkn anggur hijau..slalu mkn yg anggur hitam merah tu....pretzel almond tu fav juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap rupanya pretzel almond tu.. sha selalu je beli yang hijau nie.. Tapi kadang masam..

      Delete
  4. Buah berry tu..buat jem sedap tu...
    Alamak..terbaca 'putu ayam' pula dah...hahahaha
    Selamat menyambut ramadhan kareemm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. 'putu ayam' pun boleh.. mulberry tu kalau banyak memang boleh buat jem..

      Delete
  5. Haritu ada jugak makan pretzel almond, sedap!! Bestnya mulberry kaksha dah besar macamtu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulbery tu take time juga nak besar macam tu.. tapi biasanya akak cantas lepas habis kutip buah dia.. nanti dia akan tumbuh tunas baru..

      Delete
  6. kalau hp mv banyak gambar selfie dan novel....sedap2 semua makanan yang sha share

    ReplyDelete
  7. Tengok anggur hijau tu teringat pulak Mrs. A time nak belikan buah tangan untuk b.i.l masuk hospital aritu husband suruh beli anggur. Mrs. A yang turun beli borak baik punya dengan taukeh kedai tu sambil dia bagi rasa tiga empat jenis anggur sekali dia pi tunjuk ada sejenis anggur katanya ini buah ada 3 kali sahaja setahun pastu bagi Mrs. A rasa memang sedap pun sekali bayar ha amikkau 52 hengget huhuhuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergh!! Dasyat harga dia Mrs. A..🤣🤣

      Delete
  8. hehehe amani suka tak dgn buku tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka.. dia siap salin lirik lagu yang ada dalam buku tu.. berulang dia baca..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »