Monday, May 27, 2019

Biskut/Kerepek Raya

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini dah 21 hari kita berpuasa.. Dah banyak ke buat kuih raya? Ke beli je? Banyak beli? Sha tak buat apa pun.. Beli pun batang buruk je.. Itupun dah tinggal serdak.. hehehe... Yang ada kat rumah ini kerepek ubi dan rempeyek kacang tanah.. Pun dah buka dan dimakan.. Memang tak adalah biskut raya jawabnya.. Hehehe..

Kerepek ubi tu adalah sebungkus lagi tak buka.. Rempeyek tu memamng beli sebungkus je..

Kerepek Sukun sebalang.. Yang ini dari beli tak ada siapa makan.. Anak-anak Sha cakap tak sedap sebab pahit.. Nampaknya kerepek ini mungkin bertahan sampai Raya nanti.. hehehe..

22 comments:

  1. sep! kita geng tau Sha..hehee
    seperti setiap tahun akak tempah dari kakak atau Liez mrsliez.com jer dan tambah apa yg perlu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah!! Ada geng.. sha pun tiap tahun beli batang buruk tu dari orang yang sama.. Cuma tahun ini tak beli lebih je..

      Delete
  2. kat rumah awa wajib ada kerepek n kekacang time raya.. sbbnya ramai suka nyembang sambil kunyah2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerepek dengan kekacang memang best buat kunyah masa menyembang Awa..

      Delete
  3. Bila tiba ja musim raya..kerepek mesti ada.. kalau tetamu datang rumah pun kerepek yang habis dulu..

    ReplyDelete
  4. kerepek2 ni kalau dah start makan, memang ralit, susah nk berenti..hehe..

    ReplyDelete
  5. geng lah kita tak sempat raya dah makan

    ReplyDelete
  6. Ni namanya kuih ramadhan bukan kuih raya😂

    ReplyDelete
  7. sama la kita..tahun ni memang tak beli pun..cuma terasa rajin pulak nak buat tart sendiri hehe

    ReplyDelete
  8. Sebab tulah Mrs. A tak suka beli awal-awal sebab nanti tuan rumahnya sendiri yang makan hehehee...

    ReplyDelete
  9. Samalah Beli jer dgn kakak.kakak buat kuih Raya Jual. Beli 2 balang ja. Selebihnya Kita bila kerepek2 nanti

    ReplyDelete
  10. tengah fikir ni kak sha nak buat kuih apa sambil google cari resepi..hehe

    ReplyDelete
  11. Rempeyek kacang tanah tu wajib ada.

    ReplyDelete
  12. mmg tiap tahun kuih raya main tunjuk2 je. haha

    ReplyDelete
  13. sbb tu sy x suka beli or tempah kuih awal. nnt sy jg yg baham setengah balang hahaha... mn thn oooo

    ReplyDelete
  14. beli satu jenis jea..lagi dua jenis homemade..satu jenis lagi school zafran bagi..cukuplah tu 4 jenis..hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »