Monday, May 27, 2019

Kill It (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang sangat ohsem dan padat.. 12 episod yang cun je dengan jalan cerita.. Kisah budak-budak yang di lahirkan melalui ibu tumpang menggunakan telur manusia-manusia yang inginkan organ rosak mereka diganti.. Budak-budak ini dibesarkan hanya untuk mereka ambil organnya.. Memang kejam.. Kerana satu kejadian, budak-budak ini dibunuh tapi ada yang terlepas.. Dibesarkan menjadi pembunuh upahan.. Dikenali dengan nama 88, beliau mula menjejak sejarah silam hidupnya.. Tak mudah tapi sedikit demi sedikit kenangan dan memori lama memunculkan diri.. Cerita ini best walaupun penghujung ceritanya sedih..

 Kill It
Also Known As: Beullu ai; Beulroo Aizeu; Blue Eyes.
KDrama | Action, Thriller, Mystery, Crime, Drama, Tragedy | 12 Episodes | 23 Mar 2019 - 28 Apr 2019 |

Sinopsis | Kim Soo-Hyun (Chang Ki-Yong) is an elite assassin. He kills his targets and disappears. His identity like race, age or name is unknown to others. Individuals, gangs and organizations from all over the world hire Kim Soo-Hyun. Deep within his mind, he wants to have affection from people. Now, Kim Soo-Hyun has to kill to find his family.

Do Hyun-Jin (Nana) graduated at the top of her class from a police university. She is an excellent detective who is also arrogant. She is usually dressed fashionably. Do Hyun-Jin comes across as cold-hearted, but she sympathizes with those in painful situations. Now, Do Hyun-Jin chases after Kim Soo-Hyun to reveal a mystery related to her lover's death.

12 comments:

  1. mcm best jer Sha...nanti minta anak download..layan drama nii..hehe

    ReplyDelete
  2. menarik ni..action movie..

    ReplyDelete
  3. Baca reviews Sha ni menarik sangat jalan ceritanya.
    Tak terfikir ada kisah macam ni

    ReplyDelete
  4. tengok juga drama ni dalam 2 episode (tengok sebab ada jang kiyong) tapi bila tahu ending dia tak best terus rasa malas nak sambung..hehe

    ReplyDelete
  5. drama unsur triller macamni lah baru best nak tengok

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »