Saturday, December 2, 2017

Spyder (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lama tak layan filem India.. Kali ini pelakon dia bukanlah Shah Rukh Khan ataupun Salman Khan.. Pelakon ini nama dia Mahesh Babu.. Handsome dan menarik juga tengok dia berlakon.. Filemnya pun agak menarik..

Spyder ini mengisahkan Shiva (Mahesh Babu) yang berkerja di sebuah jabatan.. Kerja Shiva ini ada kaitan dengan software yang dia bangunkan.. Dia mengintip setiap panggilan telefon dan memberikan bantuan pada yang memerlukan melalui intipan dia.. Banyak juga orang yang dia berjaya tolong sehinggalah ada satu kejadian dimana perempuan dan kawan dia mati dibunuh.. Shiva pun mula mencari siapakah yang membunuh Perempuan dan kawan dia tu melalui sejarah panggilan perempuan itu.. Pembunuhnya memang sangat kejam.. Bermulalah pemburuan diantara Shiva dan si pembunuh.. Memang ohsem..


Sinopsis boleh baca dekat Wikipedia.. Seriously memang menarik..

4 comments:

  1. Haha mula2 ingay cerita sypderman. Menarik cerita ni sha. Nk tgk online lah kalau ade nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun memula ingat citer dpiderman versi hindi/tamil.. Sekali bukan.. Tapi menarik tau Ana.. Serious..

      Delete
  2. GV pun ingat cite Spiderman gak tadi. Rupanya cite Bollywood. Gabungan dua legenda Bollywood Shah Rukh Khan dan Salman Khan. Mesti b3wt cite ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki.. Bukanlah GV.. dua lagenda tu tak ada.. yang ini pelakon baru rasanya.. Sha baru first time tengok..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »