Beli Tudung Sekolah Online - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, December 24, 2017

Beli Tudung Sekolah Online

Assalamualaikum..
Hye semua..

Mula itu Sha rancang nak beli dekat sekolah je.. Tapi pembayaran buku Amani lambat sangat pula.. Minggu depan dah minggu terakhir cuti sekolah.. Nanti nak jahit lencana dan nama lagi.. Jadinya Sha beli online dengan rakan di Facebook.. Alhamdulillah, mudah sangat berurusan dengan beliau.. Cepat betul urusan penghantaran..

Namun ada sedikit kesilapan dari pihak yang mengepos tudung.. Sha buat tempahan pada 20.12.2017 dan bayar pada 21.12.2017 pagi.. Tapi tempahan Sha dah diproses pada 20.12.2017 lagi, makanya tudung sampai awal.. Petang 21.12.2017 Sha dah terima tudung.. Malangnya pihak yang membungkus tersalah hantar.. Sha terima dua helai tudung berwarna hitam saiz S.. Sha beli Tudung Putih Mutiara Saiz M(3pcs) dan Saiz S(2pcs).. Terus Sha maklumkan rakan FB Sha tu.. Beliau terus hubungi bahagian pembungkusan untuk pesanan Sha yang baru.. Terus di proses dan hari ini (22.12.2017) Sha dah terima tudung.. Alhamdulillah dipermudahkan semua urusan pembelian.. Tudung hitam tu pun Sha beli terus.. Malas nak gi pejabat pos dan pulangkan balik.. Lagipun memang Sha tengah mencari tudung hitam buat Amani dan Imani.. Mak kenalah puasa beli buku.. Hehehe..

Tudung hitam yang Sha terima.. Terkejut jugalah.. Tapi dah selamat Sha bayar.. Hanya RM33 untuk 2 pasang.. Paling best, boleh masuk dalam mesin basuh.. 

Tudung putih mutiara 5 helai.. 
Percuma majalah Asuh.. 
5 helai ini RM85 termasuk postage.. 
Alhamdulillah, Sha suka kainnya.. Elok je bila Amani dan Imani pakai.. 

18 comments:

  1. senanglah kalau dapat masuk mesin kan haha lamanya takjumpa majalah asuh haha

    ReplyDelete
  2. Lama xbaca buku asuhtu. Masa skolah dulu paling suka ruangan syaitan tu. Hahaa

    ReplyDelete
  3. senang zaman sekarang..online je. jimat masa dan duit minyak

    ReplyDelete
  4. i need to buy my sister's punye brg skolah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha dah mula beli sikit-sikit.. Hehehe.. Kena cepat.. Next week dah start sekolah..

      Delete
  5. Tudung sekolah pun beli online. huhu. Kak Shahida mmg ibu zaman moden. Huhu. GV tak terkejut kalau nanti beli ikan pun secara online. Huhu. Actually GV rasa ini satu idea yang bagus kan kak. Jimat masa dan tenaga. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. Memang moden habis dah nie GV oi.. Semuanya hujung jari je..

      Delete
  6. Boleh beli online je sekarang. I miss my school days haha

    ReplyDelete
  7. Senang kan sekarang boleh beli online. Alhamdulillah kain pun ok nampaknya tu.
    Selamat bersekolah amani imani

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang mudah sangat Ana.. Kain dia memang okay.. Kalau rendam pun tak de masalah..

      Delete
  8. Sekarang shopping di hujung jari je.. hihi

    ReplyDelete
  9. wah dh bli online..ni pn tk bli lg tudung tambahan

    ReplyDelete
  10. Sekarang nie memang senang nak shopping kat online jea..

    ReplyDelete
  11. saya beli kat kedai jer 11 pasang campur anak tudung 122

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..