Midnight Runner (2017) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, December 24, 2017

Midnight Runner (2017)

Assalamualaikum.. 
Hye semua..

Filem yang sangat menarik.. Kisah dua lelaki yang masuk Police University dengan tujuan yang kelakar namun berjaya menjalankan tugas sebagai polis.. Hanya kerana ingin mendapatkan awek mereka terserempak dengan kes penculikan remaja perempuan.. Akibat kerenah birokrasi, mereka mengambil keputusan untuk menyiasat sendiri walaupun akibatnya mereka boleh dibuang dari universiti..

Penyiasatan mereka membongkar aktiviti pembiakan telur untuk dijual pada pasangan yang tak boleh mengandung.. Sangat kejam.. Remaja-remaja ini kemudiannya dibunuh dan diambil organnya untuk dijual..

Pada Sha, walaupun cerita ini nampak macam lawak pada permulaannya namun memberi mesej yang besar.. Lakonan yang bersahaja dari Park Seo-jun dan Kang Ha-neul.. Gandingan yang ohsem.. Dan pelakon legend Sung Dong-il pun ada.. Memang terbaik..


9 comments:

  1. Salam hujung minggu Shah

    Semoga bermanfaat masa yang ada

    ReplyDelete
  2. Ada terdengar pasal drama nie, tapi belum berkesempatan nak tengok..

    ReplyDelete
  3. wah macam menarik ni, boleh tengok nanti

    ReplyDelete
  4. Cerita korea pun best best juga. Tapi tiap kali tgk pelakon korea, pasti terfikir ni muka original ke atau dah operate. huhu.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..