Mad Dog (2017) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, December 11, 2017

Mad Dog (2017)

Assalamualaikum..
hye semua..

Lama tak bersantai menonton drama ataupun filem.. Hari itu tertengok drama Mad Dog lakonan Yoo Ji-tae, Woo Do-hwan, Ryu Hwa-young, Jo Jae-yoon, Kim Hye-sung dan Hong Soo-hyun.. Lakonan yang sangat menarik daripada mereka..


Drama ini mengisahkan tentang tuntutan insuran.. Bagaimana sekumpulan manusia ini telah menubuhkan pasukan yang dipanggil Mad Dog dan menangkap manusia yang melakukan penipuan tuntutan insurans.. Memang menarik sebab dalam masa yang sama mereka mencari bukti mengenai kemalangan kapal terbang yang pada mulanya disangka juruterbang bunuh diri.. Tetapi adik juruterbang tu berjaya menimbulkan keraguan dan siasatan pun bermula..


Bila siasatan dilakukan, barulah terbongkar punca sebenar kemalangan.. Lakonan Yoo Ji-tae sebagai pegawai insurans dan suami yang kehilangan keluarga memang sangat meruntun hati.. Tengok cerita ini pelbagai emosi akan kita rasai.. Geram, marah dan juga sedih..



3 comments:

  1. wahh saya layan cerita ni.. bila layan cerita ni tiba2 rasa macam diri ni pandai pulak sebab cerita ni guna banyak fakta >.<

    ReplyDelete
  2. Movie ke? Menarik...sy suka filem korea. Tapi kalau drama malas nk follow

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..