Monday, December 11, 2017

Mad Dog (2017)

Assalamualaikum..
hye semua..

Lama tak bersantai menonton drama ataupun filem.. Hari itu tertengok drama Mad Dog lakonan Yoo Ji-tae, Woo Do-hwan, Ryu Hwa-young, Jo Jae-yoon, Kim Hye-sung dan Hong Soo-hyun.. Lakonan yang sangat menarik daripada mereka..


Drama ini mengisahkan tentang tuntutan insuran.. Bagaimana sekumpulan manusia ini telah menubuhkan pasukan yang dipanggil Mad Dog dan menangkap manusia yang melakukan penipuan tuntutan insurans.. Memang menarik sebab dalam masa yang sama mereka mencari bukti mengenai kemalangan kapal terbang yang pada mulanya disangka juruterbang bunuh diri.. Tetapi adik juruterbang tu berjaya menimbulkan keraguan dan siasatan pun bermula..


Bila siasatan dilakukan, barulah terbongkar punca sebenar kemalangan.. Lakonan Yoo Ji-tae sebagai pegawai insurans dan suami yang kehilangan keluarga memang sangat meruntun hati.. Tengok cerita ini pelbagai emosi akan kita rasai.. Geram, marah dan juga sedih..



3 comments:

  1. wahh saya layan cerita ni.. bila layan cerita ni tiba2 rasa macam diri ni pandai pulak sebab cerita ni guna banyak fakta >.<

    ReplyDelete
  2. Movie ke? Menarik...sy suka filem korea. Tapi kalau drama malas nk follow

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »