Monday, December 25, 2017

Midnight Diner (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ini filem Jepun ye.. Tajuk yang sama untuk drama Jepun 3 season dan satu drama Korea.. Drama Korea tu Sha dah tengok.. Saja tengok versi Jepun.. Tapi drama macam panjang sangat je.. So Sha tengok filem je.. 

Kisah bermula bila mereka terjumpa abu mayat yang ditinggalkan di dalam paper bag.. Tak siapa tahu abu mayat itu kepunyaan siapa.. Mulanya Master, pemilik Midnight Diner bawa abu mayat tu ke balai polis dan buat laporan.. Tapi lepas tu Master ambil balik abu mayat dan letak kat restaurant beliau semula dengan harapan, pemiliknya akan datang ambil balik.. Sepanjang menunggu tu, beberapa perkara terjadi pada pelanggan Master.. Memang seronok filem ini sebab cerita pasal makanan kan.. Sha teringan nak rasa Napolitan (spaghetti yang dimasak di kuali lain kemudian di letak dalam hot plate).. Macam best je bila tengok menu-menu makanan dia.. Hehehe.. 

11 comments:

  1. ni kalau tengok time tengah malam mau terliur hahaha

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Saya tengok online.. Filem Jepun ini.. tahun 2015

      Delete
  3. malas tengok movie pasal makanan ni japgi mula la terliur hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terliur tu dah tentu.. Tapi ceritanya menarik.. hehehe

      Delete
  4. Hihihi saya masa tengok citer ni pun tergoda dengan food dan masakannya :)

    ReplyDelete
  5. Citer baru ke kak Sha..? Channel mana yea..?

    ReplyDelete
  6. Baca sinopsis akak tulis cite Jepun buat GV nak cari movie ini. GV suka cerita unik cmnie. hihi,

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »