Thursday, December 28, 2017

Sicario (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua.. 

Filem in Sha tahu secara tak sengaja.. Ada orang kongsi dekat Group Movie Addict di Facebook.. Kalau ikutkan Sicario tu maksudnya Pembunuh Upahan..
Ceritanya agak sadis dan kejam ye.. Tak sesuai menonton bersama anak-anak.. Sha tengok filem ini sorang-sorang dalam bilik.. Hehehe.. Permulaan cerita je dah jumpa mayat dalam dinding.. Pergh!! Lepas tu Kate (Emily Blunt) digunakan untuk menumpaskan ketua dadah.. Memang sadis la kalau tengok perjalanan cerita ini.. Bayangkan selamba je mayat yang dah dicacatkan digantung untuk tontonan umum.. Pegawai polis yang korup.. Serangan secara terbuka depan orang awam.. Pergh!! Seram sejuk badan Sha tengok filem ini.. Gigihlah tengok sampai habis.. Adoilah.. Tapi habislah juga tengok.. Ganas dan sadis..


10 comments:

  1. Saya minat emily blunt, tapi x suka cerita gini. Stress. Hehe

    ReplyDelete
  2. kalau sha memang tak tengok dah cerita macam ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tertengok, tengok la juga sampai habis.. Hehehe

      Delete
  3. takut pulak nak tonton filem ganas macamni..hehe

    ReplyDelete
  4. sis ni memang suka baca buku yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha a.. Saya memang minat membaca.. Minat sangat-sangat..

      Delete
  5. Emily Blunt mmg hebat berlakon. Tapi cite ini mmg berat. Kena ambik satu masa utk fokus kalu nak tgk movie camnie. huhu.

    ReplyDelete
  6. dekat KIX beberapa kali main cite ni tp mek tak tgk smpai hbis. sebab mcm sha ckp la, seram. huhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »