Saturday, December 23, 2017

Criminologist Himura and Mystery Writer Arisugawa

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kisah mengenai seorang profesor dan penulis novel yang membantu polis membuat siasatan terhadap kes jenayah yang berlaku.. Seronok juga sesekali menonton drama/filem dari negara lain selain korea.. Hehehe.. Tapi tulah.. Lambat sikitlah nak khatamnya.. Nak membaca lagikan..

Profesor ini dia ada perasaan yang dia akan jadi pembunuh satu hari nanti.. sebab tu kawan dia si penulis novel ini selalu temankan dia.. Nak memantau dan melihat profesor ini.. Profesor ini bila dia pergi tempat jenayah dia rasa teruja dan akan membayangkan dirinya yang melakukan pembunuhan.. Memang agak pelik dan menyeramkan.. Hehehe.. Tapi suka tengok gabungan mereka berdua.. Menyiasat dan menyelesaikan misteri..


Sinopsis : Criminologist Himura Hideo seeks the pleasure of murder scenes and announces “I’ve ever wanted to kill a person”. He appears to be a rather dangerous guy who pursues the ultimate crime. His buddy is the somewhat unreliable mystery novel writer Arisugawa Arisu who observes his investigations. His inferences keep missing the mark at times, but he regards himself as Himura’s protector. An unlikely pair for investigation scenes, the two of them makeup for each other’s deficiencies as they figure out the complicated and mysterious “tricks” left behind by criminals, with exquisite logic.

Hero drama ini Saito Takumi akan berlakon dalam drama terbaru bertajuk Tokyo Vampire Hotel (2017).. Kalau baca sinopsis macam menarik je.. Tak sabar nak tengok..

10 comments:

  1. dah lama tak layan japanese movie / drama ...
    tapi yang ni mcm best...seram2 sikit.

    ReplyDelete
  2. menarik dan deep. lama tak layan filem macam ni. thanks rekemen

    ReplyDelete
  3. Jepun mmg best kalau drama atau movie dia. Nanti GV nak cari la cite ni. hihi. :D

    ReplyDelete
  4. Menarik jalan cerita dia. Lain dri yang lain.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »