Saturday, September 4, 2021

ebook | Rona Sanguis oleh Nadey K, Nil Kuhaku, Cik Edot, Xander Xavier

Assalamualaikum..
Hye semua..

Cerpen karya Xander Xavier, Nil Kuhaku dan Cik Edot mempunyai idea unik , memang best dan sangat berbeza dengan cerpen-cerpen seram thriller yang pernah Sha baca.. Elemen mistik dan misterinya memang luar biasa.. Ada cerpen yang mampu membuatkan Sha termenung dan terigau di malam hari.. Sebab tu pembacaan Sha memakan masa yang sedikit lama.. Bukan mudah nak habiskan bacaan bila cerita itu mengganggu di malam hari.. hehehe.. Selalu je ada cerita yang lepas dibaca membuatkan Sha termenung namun tetaplah suka baca cerita-cerita macam ini.. kikiki..

Cerpen bertajuk Panglima Hitam oleh Nadey K paling best dan menarik.. Menarik sebab ada unsur-unsur misteri dan penyiasatan yang disampaikan oleh penulis secara bersiri tapi selesai.. Memang mengujakan baca cerita macam ini tambahan pula garapan penulis menarik..

Sha baca pada 01.09.2021 dan selesai pada 03.09.2021..

Sha pinjam dan baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published 2018 by Kurita Publication

4 comments:

  1. cida takut tengok cerita seram. seram nak ke toilet sorang2 kak..

    ReplyDelete
  2. Tajuk buku pun unik ya. kalau unsur mistik saya suka juga baca buku.

    ReplyDelete
  3. Betul betul feel KakSha baca buku mistik ni. Seram kalau into sangat.

    ReplyDelete
  4. suka tengok cover dia, ada vibe moden. Cerita seram ni bikin ketagih kan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »