Tuesday, September 14, 2021

Filem US | Orphan (2009)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Pergh!! Menakutkan dan kejam gila filem ini.. Katanya adaptasi dari kisah benar cima ditambah rencah bagi menyedapkan cerita.. hehehe.. Sha pun tertengok je sebenarnya.. kikiki.. Rajin betul tertengoknya.. hahaha.. Mula tu tengok dengan santai-santai je.. Tapi bila dah mula ada pembunuhan, kecederaan demi kecederaan, memang psikolah si Esther tu.. Bila dia mula tunjuk diri dia yang sebenar tu, memang menakutkan.. Mujurlah dia tak berjaya bunuh Max.. Tapi trauma Kate dengan Max dibuatnya.. Mujurlah Kate tak percaya dia masa ending tu.. Satu je lah Sha bengan filem ini bila husband dia tak percayakan dia.. Husband and wife kot.. Patutnya husband dia kenalah percayakan dia bukannya percayakan orang luar yang baru dijadikan anak angkat.. Part ini memang geram gila lah.. 

Owh ya.. Kalau tak silap, tahun depan akan ada filem pasal pembunuhan pertama.. Tajuk dia Orphan: First Kill..

Orphan
2009 ‧ Horror/Thriller ‧ 2h 3m
After losing their baby, a couple adopt a nine-year-old girl. However, they soon make a troubling discovery about her mysterious past and uncover several traits of her disturbing personality.


6 comments:

  1. Dah berbelas tahun baru ada sambungan ya. Kena ambil pelakon baru lah, yang jadi Esther tu pun dah dewasa

    ReplyDelete
  2. mesti best! boleh tonton ni..tq sharing sha!

    ReplyDelete
  3. Seramnya! Kisah benar pulak tu kan. Macamana lah husband dia boleh tak percayakan wife dia sendiri. Kesian.

    ReplyDelete
  4. sakit jiwa agaknya esther tu hish hish

    ReplyDelete
  5. Ohh cerita ni lahh. Mmg nak tengok haritu. Lpastu lupa tajuk terus tak tengok dah

    ReplyDelete
  6. Ha'ah ngeri tengok esther tu, dah la muka dia seram. Layan tahun 2014 dulu sampai sekarang ingat lagi.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »