Saturday, September 4, 2021

Telefilem Melayu | Legenda Puteri Felora (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tengok cerita ini dengan Imani.. Memang sangat-sangat fun walaupun tak logik.. Lagenda kan.. Tambahan pula bila ada CikB dan babak Naga ganas bertukar jadi naga comel.. Memang berdekahlah Imani dan Sha ketawa.. Satu percubaan yang ohsem pada Sha.. Kalau kita boleh tengok filem tak logik dari luar, tak ada salahnya kita bagi peluang pada filem tempatan.. Ada beberapa babak yang Sha perlu terangkan pada Imani mengenai ketidaklogikan tapi okay je.. Memang nicelah pada Sha.. Pelakonnya pun not bad..

JUDUL : LEGENDA PUTERI FELORA
WAKTU SIARAN : Rabu, 13 Januari 2021, 9:00 malam
SIARAN TV : Astro Ceria HD (611) / Astro Ceria (631)
PENULIS SKRIP : Sofia J Rhyland
PENGARAH : Ben Nambiar
PRODUKSI : Arie Zaharie Production Sdn Bhd
PELAKON : Ruhainies, Aiman Tino, Dini Schatzmann, Cik B, Dato` Fizz Fairuz, Lana Nodin, Vanidah Imran, Dynas Mokhtar

SINOPSIS LEGENDA PUTERI FELORA
Puteri Felora (Ruhainies) ialah puteri tunggal kerajaan Azania yang tidak menurut perintah ibu bapanya. Akibat pilihannya itu, Puteri Felora terperangkap di zaman moden bersama Mangko, arnab kesayangannya (Cik B). Di dunia masa kini, Puteri Felora diselamatkan oleh Mama (Vanidah Imran) dan keluarganya, namun Puteri Felora perlu segera mencari jalan pulang untuk menyelamatkan Azania dari kemusnahan.

4 comments:

  1. cerita macam ni best melayan dan tengok dengan budak2..haha

    ReplyDelete
  2. cerita tak logik lagi seronok tengok. sebab kita tau cite tu tipu, so tak payah fikir banyak

    ReplyDelete
  3. Sesekali tengok cerita macam ni santai santai syok jugak. Terhibur.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »