Tuesday, September 14, 2021

Ubasuai Tempat PdPR Anak-anak

Assalamualaikum..
Hye semua..

Semalam Sha dengan encik suami alihkan meja belajar Imani dari dalam bilik baca Sha ke ruang tamu.. Senang nak pantau mereka bila ada kelas Google Meet.. Imani dah pandai buka youtube masa kelas tengah berjalan, tu yang geram.. Kadang dia terlepas cikgu cakap apa sebab tak fokus dengan kelas.. Alhamdulillah laptop yang Imani pakai tu dari tahun 2009, memang lama jugalah guna.. Walaupun kadang-kadang tu perlahan je dia nak start up.. hehehe.. 

Ini meja belajar kakak.. Habis ditampalnya gambar yang dia lukis dekat dinding.. Penuh buku bagai..

Sekarang duduk sebelah menyebelah.. Kalau melencong ke youtube memang kena piat telinga tu.. kikiki..

11 comments:

  1. Bijak anak-anak sekarang. Tapi, ibu lagi bijak kan..hehe..cepat-cepat tarik duduk sebelah :)

    ReplyDelete
  2. Samalah dengan anak-anak ammi.
    Haritu fikir nak bagi dorang selesa bawaklah sorang satu laptop dalam bilik masing-masing.
    Sekali ammi curi-curi intai..ehhhhh elok pulak dia buat split screen. sebelah cikgu bercakap sebelah dia tengok Anime.

    Memang jadi singalah ammi..suruh padam camera terus ammi tarik telinga. Geram je. Sekarang duduklah belajar kat meja makan ni.

    ReplyDelete
  3. Senang nak pantau sebelah menyebelah. Tinjau sikit dah nampak. hihi..memang kena fokus lah Imani belajar.

    ReplyDelete
  4. Ahahaha habis lahh kena duduk sebelah ibu. Culas sikit2 jee :P

    ReplyDelete
  5. Hehe. Senang nak pantau. Tengok dari sebelah je.. Tak boleh main main bila mak ada kat sebelah..

    ReplyDelete
  6. Haha. Lagi senang dan selesa di ruang tamu. Hati-hati Imani, ada yang memerhati. Hehe

    ReplyDelete
  7. senang kalau dekat2 dia tak paham ke leka ke..siap! hahahaa

    ReplyDelete
  8. Hehehe ni lah salah satu kelemahan PDPR. Mak2 kena duduk sebelah memanjang 🤣

    ReplyDelete
  9. lg senang nk pantau.. mngkin lps ni xleh tgk youtube dh ms blaja.. kikiki

    ReplyDelete
  10. pandai jugak imani ni 'sambil2' ye.
    lepas ni tak sempatla...belum bukak youtube, ada tangan sampai dulu di telinga...

    ReplyDelete
  11. hahahaha habislah Imani dah kena pantau 100%

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »