Saturday, September 11, 2021

Filem US | Suicide Squad: Hell to Pay (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tengok versi animasi pula.. hehehe.. Animasikan, lain sikitlah cerita dia.. yang pasti ada pertembungan dua kumpulan yang ingin mendapatkan artifak yang sangat berharga.. Bos kumpulan Suicide Squad iaitu Amanda ini ada penyakit kritikal dan nak gunakan artifak tu untuk kepentingan dia.. Tapi bukan senang nak dapat artifak tu sebab ada kumpulan lain yang nak artifak tu juga.. Mereka dapat artifak tu tapi dengan mengorbankan banyak nyawa.. Deadshot tak bagi artifak yang sebenar dekat Amanda sebaliknya dia bagi yang palsu dan balik kepada anak dia Zoe..

Suicide Squad: Hell to Pay
2018 ‧ Superhero ‧ 1h 26m
Director: Sam Liu
Music by: Robert J. Kral
Production; companies: DC Entertainment; Warner Bros. Animation
Based on: Suicide Squad by John Ostrander
When Amanda Waller is diagnosed with a terminal illness, she reassembles the Task Force X to retrieve a mystical black playing card called Get Out of Hell Free.

4 comments:

  1. Baru tahu ada versi anime. Kalau guna suara character yang real mesti lagi best ni.

    ReplyDelete
  2. Tapi harley quin punya watak orang tak sama dengan anime dan movie tu

    ReplyDelete
  3. eh harley tak jadi ketua suicide squad dalam kartun ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »