Monday, September 13, 2021

Makanan | Ponytail Radish Kimchi

Assalamualaikum..
Hye semua..

Berkurun lamanya Sha teringin nak cuba Ponytail Radish Kimchi ini.. Jadinya baru ini memang belilah bila jumpa dekat Shopee.. Tambah yakin sebab ada logo halal.. Oleh kerana pembungkusan dia memang ada saiz ini je, Sha pun belilah dengan penuh yakinnya.. Hahaha.. Kalau tak kena dengan tekak memang jenuhlah nak habiskan tapi Alhamdulillah.. Sedap sangat dan kena dengan selera Sha.. Sha pun tak sangka.. Rasa dia best, rangup dan sedikit pedas.. Tapi keseluruhannya Sha sangat puas hati..

Halal Korea CJ Bibigo Ponytail Radish Kimchi (500g) - RM33.90

Dapat sebalang comel.. Potongan dia besar-besar wei.. hahaha..

Cubaan pertama Sha untuk memakan Radish Kimchi ini, Sha berjaya habiskan seketul ini macam tu je.. Bukan makan dengan maggi atau nasi.. Tapi makan gitu je.. Rangup dan sedap..

11 comments:

  1. wow..authentic Korea. Tak pernah nampak dan makan lagi. Pernah nampak yang jenis hirisan bulat tu je. Harga dia boleh tahan mahal gak tu. K-Food memang agak mahal jugak kan.

    ReplyDelete
  2. Nak cari juga..selama ni anak sibuk gak nak makan makanan korea. tp kalau jumpa byk yg takde tanda halal. jadi takut nak beli

    Sha, nanti re-follow blog baru ammi ye (https://nestumsusu.blogspot.com/). Blog lama tu kene removed dek Blogger

    ReplyDelete
  3. Uishhh nampak menyelerakan sungguh!

    ReplyDelete
  4. Tak pernah jumpa lagi radish kimchi ni.

    ReplyDelete
  5. tak pernah makan radish kimchi. selalu makan yang kobis aje. baru tau wujud. thanks for sharing

    ReplyDelete
  6. buat terliur je tau kak... nanti nak cuba jugak lah... selalu dok tengok jelah diaorang makan kalau layan 3 meals a day tu

    ReplyDelete
  7. wah setengah kilo tu. nampak yummy je. Lamanya tak rasa makanan korea.

    ReplyDelete
  8. Bestnyaaaaa. Fefeeling korea gituu

    ReplyDelete
  9. teringin la sha makan kimchi..tp xtahu nak cari mana..shopee ade kot noh..

    ReplyDelete
  10. wowww tekak kaksha dah jadi tekak korea ea. Saya kenot go kalau radish ataupun kimchi haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »