Pengalaman Berurusan di Bank ______!!!! - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, January 11, 2016

Pengalaman Berurusan di Bank ______!!!!

Assalamaualaikum..
Selamat pagi semua..
Pagi yang mendamaikan?? Atau pagi yang sangat Sibuk??

Sha nak share pengalaman Sha..
Isnin 04 Januari 2016.. Lokasi di Greetown, Ipoh..
Sha memang amik cuti hari ini sebab perlu ke Ipoh..
Kebetulan dah ada kat Ipoh maka Sha pun teruslah ke Bank ____ untuk buat pengeluaran ASB.
Senang.. nanti dah x payah keluar lagi..
Selalunya Bank ____ dekat cawangan Bidor memang ohsem..
Cepat dan pantas..
Tapi Cawangan yang dekat Greentown nie... Pergh!!!
Orang yang check IC kita ok ke x pun kerek je...
Lepas tu menunggu 3 jam baru Sha dapat berurusan...
Sha ambil No 52 pukul 11.20pagi dan selesai berurusan jam 2.20petang..
Masa tu orang No 25 ke 26 baru dipanggil ke Kaunter..
Lama kan?? Serious Sha x faham kenapa lambat sangat..
Sedangkan dia memang tau ari tu ramai orang yang akan datang untuk urusan ASB..
Kenapa dia x buka kaunter lebih.. Pelik bin Ajaib..
Sudahnya kami yang menunggu x makan, orang yang duduk dekat kaunter tu pun x makan..

Satu yang Sha puji, Petugas kaunter tu sangat baik dan membantu..
Sha tersilap tulis amount di Slip ASB tu, tapi petugas tu xde pun marah-marah..
Malah membantu dan memudahkan.. Yang ini Sha puji..
Siap ucapkan terima kasih dan senyum lagi..
Sejuk sikit hati Sha..

Kenapa Sha cakap lambat.. Sebab pagi tu sebelum sampai Ipoh, Sha sempat singgah di Kampar..
Sha singgah di Bank ___ ini.. Sha masuk 9.20pagi dan sha sudah di kaunter jam 9.45pagi.
Malangnya mesin tu x boleh detact IC Sha.. Padahal IC baru tu..
Depan Sha masa tu ada lebih kurang 7 ke 8 orang..
Cepatkan.. Kalau x kerana mesin tu, mesti da settle urusan Sha..

1 comment:

  1. mungkin sebab minggu tu ramai yang cuti anak masuk sekolah agaknya. mungkin jela huuuu

    tapi memang boleh hangat hati kalau menunggu lama2 ni. haihhhh

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..