Pokok Mulberry di Kebun KOPSAS - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, January 19, 2016

Pokok Mulberry di Kebun KOPSAS

Assalamualaikum...
Sebelum ini Sha pernah share pasal Pokok Mulberry ini seperti di artikel
1. Mulberry
2. Pokok Mulberry
3. Pokok Mulberry
4. Khasiat Mulberry

Kali ini Sha nak sharekan Pokok mulberry yang ada di kebun KOPSAS.
Sebelum ini buahnya biasa-biasa je.
Kali ini hasil yang dikeluarkan sungguh luar biasa..
Besar-besar buahnya..
Banyak pula tu..
Memang geram menengokkannya...
X caya.. Tengoklah gambar dibawah ini..


 Pokoknya..
Bila kita nak dia berbuah lagi, batang tu kita kena cantas..
Barulah dia merimbum dan mengeluarkan buah lagi..


 Buah Mulberry yang sedang memerah dan masih hijau..

 Berdekatan dengan buah nie ada sarang kerengga...
So tengok jelah..

Hasil yang saya kutip..
Yang ini rasa dia masam manis..
Kalau nak yang manis kena tunggu dia berwarna hitam..
Yang tu memang sedap..

4 comments:

  1. kalau dapat Tanam kat area umah ni best gak!

    ReplyDelete
  2. terkeliur pulak..haritu tengok pokok mulberi ni tepi jalan besar pokoknya..buah pulak banyak..tapi segan nak petik..hehehe

    ReplyDelete
  3. boleh buat jem ke buah ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..