Assalamualaikum..
Hye semua..
Hye semua..
Jom cuba menu mudah ini..
Disebabkan ini je yang ada dalam peti ais, maka kita belasah je..
Disebabkan ini je yang ada dalam peti ais, maka kita belasah je..
Puyuh Goreng Kunyit
Bahan-bahannya
Puyuh 3 ekor (diperap dengan kunyit dan sedikit garam)
Sebiji bawang
Sebiji kentang (potong ikut suka)
Setangkai daun kari
Satu sudu besar cili giling
Sedikit minyak untuk menumis..
Garam secukup rasa
Bahan-bahannya
Puyuh 3 ekor (diperap dengan kunyit dan sedikit garam)
Sebiji bawang
Sebiji kentang (potong ikut suka)
Setangkai daun kari
Satu sudu besar cili giling
Sedikit minyak untuk menumis..
Garam secukup rasa
Cara Memasak
Goreng puyuh dan kentang separuh masak dan ketepikan..
Tumis bawang dan daun kari hingga naik bau. Masukkan cili giling..
Tumis hingga pecah minyak. Masukkan puyuh dan kentang.
Masukkan sedikit air..
Goreng puyuh dan kentang separuh masak dan ketepikan..
Tumis bawang dan daun kari hingga naik bau. Masukkan cili giling..
Tumis hingga pecah minyak. Masukkan puyuh dan kentang.
Masukkan sedikit air..
Reneh lebih kurang 5 ke 10 minit ataupun sehingga puyuh masak dan kentang lembut.
Rasakan dengan garam. Siap dan boleh dihidangkan bersama nasi.
Rasakan dengan garam. Siap dan boleh dihidangkan bersama nasi.
Puyuh Goreng Kunyit
Alhamdulillah.. Anak Sha makan bertambah..
Ingatkan Amani tak nak makan.. Sebab Amani nie memilih sikit makan..
Hehehe.. Habis juga mereka makan..
Tapi jenuh jugalah jawab..
Ini apa mak? Kenapa dia kecik mak?
Boleh makan eh mak..
Ayam ke mak? Burung apa mak?
Bebudakkan.. Perasaan ingin tahu tu dasyat.. hehehe..
sedapnye shaa... Nak sikit.. ahahaha..
ReplyDeleteHahaha.. Meh la jemput datang umah..
Deleteuihhh sedap nya sha
ReplyDeletelama x makan puyuh ni
tiba2 teringin lak ni adoiii hahaa
Cari Kak el.. jangan tak cari..
DeleteBuat perut saya bergetar malam2 macam ni.. Sha oh Sha!
ReplyDeleteKikikiki.. Ampun ye gee ye kerana menggetarkan perut gee..
Deletesedap puyuh ni Sha :)
ReplyDeleteSedap kak ana.. hehehe..
Deletebest makan puyuh gini.
ReplyDeletedulu time aida keje melaka, member jual puyuh.
beli and balik garam kunyit kan.
panggang dlm piuk ajaib.
terbaik. ratah gitu aje dek anak-anak... mcm makan ayam goreng.
Memang best kalau goreng dan ratah.. Hehehe
DeletePuyuh masak kicap pun dapppppp ❤
ReplyDeleteWah.. Nanti nak try la..
Delete