5 Kisah Seram di Asrama oleh Olvidado Shakur - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, September 13, 2016

5 Kisah Seram di Asrama oleh Olvidado Shakur

Assalamualaikum..
Hye semua..
Buku ke empat dan terakhir dalam siri 5 Kisah..
Kali ini menggunakan trma Asrama..
Siapa-siapa yang ada pengalaman dekat Asrama, jom share..
Sha tak pernah duk asrama zaman sekolah..
So seronok la juga bila baca 5 Kisah Seram di Asrama ini.
"Kau sanggup tahan kencing sampai pagi lepas baca No.4."

Kisah 1 : Dorm Aku Berhantu
Hahaha.. Yang ini memang kelakar.. Confident je dia cerita pasal hantu dekat hantu.. Sekali hantu muncul terus panik dan kaku.. Tu lah malas lagi solat.. Asyik la dengan tidur je.. Kan dah kena kacau.. Hahaha..

Kisah 2 : Temankan Kawan ke Tandas
Kisah yang ini ohsem.. Baru masuk asrama..
Teruja melampau.. Tak berapa percaya akan cerita hantu..
Sekali hantu ajak teman gi tandas.. Pergh!! Ohsem bangat..

Kisah 3 : Suria Tidak Takut Hantu
Ini cerita pasal Suria yang kena tinggal di asrama.. Kalau tak kemewahannya ditarik balik.. Asrama yang usang.. Sekali hantu datang melawat.. Hahaha.. Memang seram dan kelakar..

Kisah 4 : Jangan Tidur Lewat
Kisah pasal sorang budak yang sangat addicted dengan gadget..
Selalu tidur lewat.. Sehinggalah ditemani sesuatu..

Kisah 5 : Saya Datang
Seorang budak yang baik tapi disebabkan telefon pintar, dia lupa pada pelajaran.. Sebok main game sehingga terabai semuanya.. Kemudian berkawan pula dengan manusia yang salah.. Terjebak pula dengan aplikasi chatting.. Lagilah hanyut.. Sehinggalah dia melayan seorang perempuan...

Banyak pengajaran dari novel ini..
Baca dan jadikan tauladan..
Jangan terlalu asyik dengan telefon pintar..
Aplikasi-aplikasi yang tak sepatutnya..

 
Baca dan tamat pada 07.09.2016

3 comments:

  1. melihatkan dari kisah gadjet dia ni, memang patut orang2 gila gadget baca buku ni
    mana tahu, peel berubah.. hak3..

    ReplyDelete
  2. Nak beli la buku nie, macam best jea..

    ReplyDelete
  3. best jer...macam nak beli jer untuk koleksi library

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..