Shoplinks.Asia

Shoplinks.Asia


Simple Hijab

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Sunday, September 25, 2016

Kick (2014)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Akhirnya dapat juga Sha tengok filem Salman Khan ini..
Sha tertarik nak tengok Filem Kick ini sebab lagu-lagu dia best..

Kick ini mengisahkan Devi Lal Singh yang sukakan perkara-perkara yang mengujakan..
Pandai dan punya banyak kelulusan..
Bertukar-tukar kerja dan tidak tetap disatu tempat..

Kemuncak cerita ini bila Devi @ Devil melakukan pelbagai rompakan..
Rompakan yang sengaja dilakukan demi mencabar polis..
Rompakan itu juga bertujuan baik..
Ala-ala Robin Hood moden..

Ceritanya best tapi tak sesuai ditonton bersama Kanak-kanak..
Pakaian pelakon perempuannya seksa..
Salman Khan dalam cerita ini nampak gemuk..
Kikikiki.. Tapi karekter dia memang best..

Ada satu part tu memang beri pengajaran..
Sekumpulan lelaki mengacau perempuan dalam kedai makan..
Orang sekeliling buat tak tahu je..
Datang Devi (Salman Khan), disepaknya orang sekeliling..
Kemudian dia cakap, mereka ini patut dipukul sebab membiarkan sahaja perempuan dikacau..
Mereka hanya akan bertindak sekiranya perempuan yang dikacau itu, 
ada kena mengena dengan mereka..
Kemudian baru dia belasah penjahat yang mengacau perempuan tu..
Polis datang bukan nak siasat tapi terus tangkap..
Realiti kehidupan..
Ada sisi baik cerita Kick ini..



5 comments:

  1. wah...i minat salman khan sejak2 die produce cite bajragi baijan tu..
    nak try cr pulak cite nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Citer nie pun best juga.. cuma Slaman nampak agak chubby sekarang nie.. hehehe

      Delete
  2. sekarang saya rasa Salman lebih pandai memilih produk filem berbanding SRK.
    filem SRK yg disebut-sebut best sangat tu rupanya tak best pon. Huhu.

    Terasa jahat pula sebab membandingkan mereka berdua.
    Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. setuju dengan Gee..
      Sha pun tak tengok filem SRK yang disebut2 tu (Adakah kita bercakap mengenai filem yang sama?) x masuk dengan jiwa.. Lagu je boleh nak layan.. Tapi filem2 salman khan semakin ohsem..

      Delete
  3. Sesuai tajuk dia. Salman khan cemm ngat hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Chit Chat

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI