Aidilfitri Yang Ditunggu-Tunggu - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Monday, June 11, 2018

Aidilfitri Yang Ditunggu-Tunggu

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buka saja radio dah boleh start dengar lagu, “Aidilfitri hari bahgia, Hari yang mulia, Mohon maaf bersama dipinta, Selamat… Selamat Hari Raya” lagu yang dinyanyikan oleh Fazidah Joned. Lagu yang Sha jamin korang pun boleh ikut nyanyi sekali. Bila start je lagu ni ada kat radio, korang akan rasa mood raya dah dekat. Masa ni la apa yang korang buat semua korang nak setelkan cepat-cepat supaya korang boleh balik ke kampung halaman yang korang rindukan. Kebanyakkan orang Malaysia ni bekerja jauh dari keluarga, ataupun belajar di luar negara. Jadi bila sampai hari yang ditunggu dalam setahun ni, sudah tentulah korang dah start riki-riki harga tiket kapalterbang untuk korang balik ke kampung halaman kan..

https://www.traveloka.com/en-my/promotion

Pada musim perayaan macam ni, kalau korang lambat je mesti tiket balik kampung cepat habis.. Bila dah habis, kempunan la korang nak makan lemang dengan rendang ayam kat kampung nanti. Bertambah sedihlah lagi bila korang dengar lagu raya yang sedih. Uishh tak dapat Sha nak bayangkan, jadi kat sini Sha nak kongsi satu penyelesaian untuk korang elakkan bersedih di pagi raya. Pernah dengar tentang Traveloka? Apa lagi, cuba korang google. Dah jumpa? Ha click la so korang boleh tau apa rahsia nak elakkan korang bersedih nanti..

https://www.traveloka.com/en-my/promotion

So kat web atau apps traveloka ni , untuk korang nak sambut Raya Aidilfitri nanti, korang boleh start buat research pasal flight balik ke kampung korang dan tengok harga mana yang sesuai untuk korang. Traveloka ni nanti dia akan bagi kat korang list of flight yang ada pada setiap tarikh yang korang plan nak balik nanti. Contohnya, first sekali korang click dekat tab Flight. Then pilih korang nak naik flight dari mana dan destinasi korang. Lepas tu pilih bilangan passenger, kemudian tick sama ada korang nak book one way atau return flight. Setel buat tu, korang kena pilih tarikh yang korang rasa sesuai untuk korang nak gerak nanti. Then korang pilih class seat korang samada nak ekonomi, business atau first class. Tapi kalau dah nak berjimat tu ekonomi pun dah cantik sangat tu. Ok dah buat? Pastu korang search flight. Yang bestnya Traveloka ni, dia takkan keluar satu je flight, tapi dia akan keluar list of flight yang available. So maknanya banyak la choice yang korang akan ada. Dari yang paling murah ke yang paling mahal. Bukan tu jer, korang boleh juga pilih airline yang korang nak. So dengan ni, akan jadi senang untuk korang buat pilihan.

Lepas tu korang ikut arahan yang seterusnya, korang isikan sekali detail korang. Korang nanti boleh buat payment dan jangan risau, Traveloka ni adalah antara website yang mempunyai security payment yang bagus. Just in case korang ada problem nanti, diorang ada helpline yang sedia nak tolong korang 24 jam. Sebelum tu juga aku nak share ngan korang yang kat traveloka ni juga ada promotion sempena raya aidilfitri ni. Kat mainpage dia korang boleh click kat offer yang ada so kat situ ada potongan harga sekaligus korang boleh spend less untuk balik kampung. Selain tu korang boleh register dengan Traveloka ni supaya korang boleh dapat tau offer yang paling latest sempena raya ni. Sangat berbaloi dan helpful with Traveloka.

 https://www.traveloka.com/en-my/promotion

Flight ticket juga tak terhad kepada dalam Malaysia, lets say korang dari oversea, korang still boleh book flight ticket dengan senang with the best offer yang korang boleh choose. So aku yakin kalau korang dah book flight ticket dengan harga yang murah dan puaskan hati korang, korang boleh balik kampung nanti dalam keadaan happy. Ada juga flight yang boleh reschedule flight korang just in case korang ada emergency. For whatever its worth Traveloka is the answer. Dengan ni aku nak akhiri artikel aku ini dengan sebuah lagu. “Perjalanan jauh tak ku rasa, Kerna hati ku melonjak sama, Ingin berjumpa sanak saudara, Yang selalu bermain di mata....Baliiik kampung!!!” tak pasal pasal. Hahaha.

Jadi jangan tunggu lagi.. Jom ke website Traveloka - https://www.traveloka.com/en-my/promotion

8 comments:

  1. kalau nak bercuti travel naik plane, atau nak booking hotel, mmg Traveloka the best untuk buat tempahan....

    ReplyDelete
  2. bagus share info gini. terima kasih.

    ReplyDelete
  3. Selamat pulang ke kampung untuk beraya.

    ReplyDelete
  4. Traveloka memang best, senang kan sekarang dengan Traveloka?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..