Two Cops (2017) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, June 12, 2018

Two Cops (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Berjaya habiskan tengok drama ini.. Menarik rupanya.. Kikiki.. Kelakar dan juga ohsem dengan aksi.. Seorang polis berkerjasama dengan roh si pemutar alam dalam menyelesaikan kes 16 tahun dahulu.. Rupanya mereka saling berkaitan sebab tu mereka ditemukan dan melalui pengalaman yang unik ini.. Memang dari situlah ikatan persahabatan mereka menjadi kuat.. Memang sangat fun melihat aksi Jo Jung-suk sebagai Cha Dong-tak / Gong Su-chang dan Kim Seon-ho sebagai Gong Su-chang.. Bila satu badan ada dua personaliti, memang kelakarlah jadinya.. Tambahan pula watak utama itu berkerja sebagai polis dan sangat pandai berlawan..

Walaupun episod dia banyak.. 32 episod tapinya setiap episod hanya setengah jam sahaja.. Tak adalah lama sangat..

Two Cops Also Known As: Tookkabseu | KDrama | Romance, Supernatural, Detective | 32 Episodes | 27 Nov 2017 - 16 Jan 2018 |
Sinopsis : Cha Dong Tak is a detective in pursuit of justice. Kong Soo Chang is a swindler who was recently released from prison. Strange event led them swapping bodies. The detective and swindler cooperate to solve cases. The detective falls in love with a reporter.

7 comments:

  1. mcm best ni tapi banyak tengok drama detektif sekarang ni. kena hold on dulu drama ni..hihi

    ReplyDelete
  2. Hana paling favourite genre macam ni! ^^ thank you for the review kak Sha!! :D

    ReplyDelete
  3. wahh macam menarikk hehehe. pelakon utama ni memang best kalau berlakon.

    ReplyDelete
  4. Yes,..boleh tambah dalam senarai citer nak tengok :)

    ReplyDelete
  5. boleh la tengok lepasni, hero dia handsome :D

    ReplyDelete
  6. okay yang ni CT da tengok jugak. memula tu cem bosan tapi masuk few episodes dah mula serious n kelakar. lawak simple je tapi kelakar la juga hehe..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..