Frankenstein no Koi : Frankenstein's Love - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, June 7, 2018

Frankenstein no Koi : Frankenstein's Love

Assalamualaikum..
Hye semua..

 Drama ini sangat menarik.. Mengenai manusia yang mati dan dihidupkan semula bernama Fukashi Ken [Monster].. Hidup selama 120 tahun bersembunyi di dalam hutan sehinggalah Tsugaru diselamatkan oleh Monster.. Bermulalah perjalanan hidup Ken/monster bersama manusia.. Disebabkan Ken dah jatuh cinta dengan Tsugaru, Ken mula belajar mengenai manusia dan cuba menyesuaikan diri.. Namun dalam badan Ken ada Germs yang akan aktif bila perasaan Ken berubah.. Bila germs ini keluar Tubuh Ken akan menghasilkan cendawan dan sangat bahaya bila manusia tersentuh..

 Frankenstein no Koi  Also Known as: Frankenstein's Love | JDrama | 10 Episodes | Aired: Apr 23 - Jun 25, 2017 | Genres: Suspense, Romance, Drama, Sci-Fi, Adapted From A Novel |
Sinopsis: An incident 100 years ago led to a professor’s creation of a monster with a human-like form but definitely not a human-like appearance. And yet, this immortal monster has more compassion than humans. He quietly hides deep in the forest and dreams of the day he can live as a human being even though he knows this is impossible. Then something results in his encounter with a young woman Tsugaru-san and hefalls in love with her. He starts to learn about love, friendship and the world. However, there is a secret. A monster cannot come into contact with a human being

Muka mereka seakan-akan kan.. Sebab tu Sha tengok drama ini.. Kikiki..

17 comments:

  1. Salam ramadhan dari Ibu, singgah blog walking blog sis sha. Novel frankenstein pula

    ReplyDelete
  2. Menariknya bila baca sinopsis Sha ni.
    Channel berapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha tengok online sia.. Kat sini https://www1.ondramanice.io/frankensteins-love/watch-frankensteins-love-episode-10-online

      Delete
  3. Selamat berbuka puasa sis. Mama doakan malam ni kita semua dapat kekuatan bangunkan malam ganjil di 10 malam terakhir ramadhan. Amin

    ReplyDelete
  4. Hee macam best je. Nak tahu jugak apa jadi ending dia. Hee. Kak sha tgk sbb pelakon eh hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ending dia menarik tau.. Ha a.. Memula tengok sebab pelakon dia tapi lepas tu memang tertariklah dengan jalan cerita dia..

      Delete
  5. maybe style rambut yg nampak dia mcm jisung..hihi

    ReplyDelete
  6. Amboi..imaginasi tinggi pengarah ni, siap tumbuh cendawan lagi tu..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum & selamat pagi jumaat Mama ucapkan kepada sis shahida.

    ReplyDelete
  8. Macam best jea filem nie, dah lama tak tengok filem J-Pop.. oh ya.. saya tag nama akak.. Jemputlah join..

    http://www.shikinrazali.com/2018/06/comeback-giveaway-by-byzura-halifah.html

    ReplyDelete
  9. Selamat pagi. Ibu singgah blog walking.

    ReplyDelete
  10. menarik jugak jalan ceritanye.. harap² x terpengaruh.. hahaha..

    ReplyDelete
  11. wah jalan cerita dia mama suka laa

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..