Natural Elixirs : Hijab Shampoo - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Wednesday, August 23, 2017

Natural Elixirs : Hijab Shampoo

Assalamualaikum..
Hye semua..

Shampoo dari Natural Elixirs ini memang best.. 
Bau dia wangi..
Bila bubuh dekat kepala rasa syok je.. 
Walaupun buih dia tak sebanyak shampoo biasa tapi masih ada buih.. 
Bila bilas rambut rasa rambut kita lembap sebab shampoo ini datang sekali dengan perapi.. 
Yang paling best tak menyebabkan Sha sakit kepala.. 
Sha memang tak boleh pakai banyak jenis shampoo.. Sebab kepala Sha tak tahan.. 
Tapi tidak dengan Natural Elixirs ini, ianya serasi dengan kepala Sha.. 
Kelumur sudah semakin berkurangan.. 
Sha tidak lagi menggaru bila bertudung lebih 8 jam.. 
Rambut gugur pun dah semakin berkurangan.. 
Memang pilihan terbaik buat wanita berhijab..

Meh Sha kongsikan kebaikan Hijab Shampoo ini.. Dengan kandungan

Nettle Oil, Chamomile Extract and Tea Tree Oil dalam shampoo ini dapat menguatk, melindungi dan mencegah kerosakan rambut serta keguguran.
Formula unik Syampu Hijab:-
  • Membersihkan dan melembapkan rambut dan kulit kepala.
  • Pengelupasan kulit kepala secara semula jadi dan memberikan kesegaran.
  • Mengimbangi pengeluaran sebum dan mengurangkan minyak yang berlebihan.
  • Antioksidan melindungi rambut dari kerosakan dan penuaan pramatang.
  • Meningkatkan dan memulihkan akar rambut untuk rambut yang berkilat dan sihat.
  • Menghalang rambut gugur dan menghilangkan kelemumur.



Nettle Oil
i. It is also rich in Vitamin B.
ii. It is a good source of iron, potassium, manganese, calcium, magnesium, phosphorous, silica, iodine, silicon, sodium, and sulfur.
iii. It has high amount of proteins and amino acids

Helps In Hair Re-Growth
Helps in hair re-growth as nettle leaves are rich in silica and sulfur which strengthens your hair root, follicles, scalp and hair making hair shinier and healthier. As well as preventing hair loss. It also helps in restoring original hair color. It is anti-inflammatory and is a very effective treatment for dandruff.

Chamomile Extract
i. Anti-inflammatory
ii. Anti-irritant
iii. Anti-microbial

Soothes and Promotes Hair Growth
Chamomile helps encourage healthier hair regrowth. It conditions the scalp as well as nourishes and strengthens the hair follicles, stimulating the growth of fuller, thicker, and healthier hair strands.

Tea Tree Oil
i. Anti-inflammatory
ii. Anti-irritant
iii. Anti-microbial
iv. Anti-fungal
v. Anti-bacterial
vi. Antiseptic
vii. Anti-viral

1. Naturally soothes itchy scalp and prevents numerous hair problems such as dandruff, baldness, psoriasis, and even head lice. It reduces hair loss and, instead, promotes hair growth.

2. Tea tree oil removes dead cells, unblocks hair follicles, and boosts the immune system which is then able to fight against infections that lead to hair loss, thus preventing head lice and dandruff.  
  • Moisturizes hair and keeps the scalp free from fungal and bacterial infections, preventing dry and itchy scalp and blocked hair follicles. 
  • Contains anti-androgenic effects which inhibit male hormones causing hair loss.  
  • Helps stop hair loss and promotes healthy hair growth.

Halal Certified* - By Turkish Certification Body.

1. Made in Turkey by Ekokimya

2. Ekokimya is the same manufacturer of Ecowell Organics premium certified organic skincare brand

3. Same manufacturer of ECOS3 Eco-friendly household cleaning detergents - Euro-label certified

Facebook
Natural Elixirs Sdn Bhdhttp://www.facebook.com/natural.elixirssdnbhd

Twitter
Natural Elixirs Sdn Bhd https://twitter.com/NaturalElixirs

Pinterest
Natural Elixirs Sdn Bhd

Instagram
Natural Elixirs Sdn Bhd naturalelixirssdn

Google +
Natural Elixirs Sdn Bhd

Youtube
Natural Elixirs Sdn Bhd

Boleh juga beli di SINI.

9 comments:

  1. Assalamualaikum Sha. Sedap pakai syampoo yang sesuai dengan wanita bertudung ni

    Tak ada lah gatal dan berkelemumur

    sebab peluh banyak

    ReplyDelete
  2. maybe nak cuba pula yg ni ...
    nampak mcm menarik...

    ReplyDelete
  3. tak pernah dengar lagi brand ni tapi nampak macam okay

    ReplyDelete
  4. ermmm....wangi sangat kan shampoo ni....
    salam kenal dari
    http://www.linliena.com

    ReplyDelete
  5. Macam menarik jea shampoo nie..

    ReplyDelete
  6. Boleh beli syampu ni kat : http://www.lazada.com.my/hijab-shampoo-75845235.html?spm=a2o4k.search.0.0.LoOHiw&ff=1

    ReplyDelete
  7. first time dengar pasal syampu ni. menarik pula bila Kak Sha kata berkesan untuk Kak Sha

    ReplyDelete
  8. ada shampoo baru lak utk yg berhijab ye boleh try pasni..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..