Shoplinks.Asia

Monday, August 14, 2017

Masalah Buat Pencinta Buku

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ini adalah masalah utama pencinta buku..
Masalah buku masih banyak tak baca tapi masih sibuk membeli buku baru..
Hahaha.. Siapa ada masalah ini??
Sila angkat tangan sambil menari poco-poco.. Hehehe..

Sha juga begini..
Kalau ikutkan, rak buku dah penuh..
Tq pada yang anjurkan GA SG Shop hari itu..
Sha dah ada rak buku..

Tapi masih lagi membeli buku..
Buku-buku yang tak baca lagi, banyak..
Masih juga nak beli buku..
Ini Sha tengah menanti ketibaan 3 buah buku Bahasa Melayu dan 2 buah buku Bahasa Inggeris..
Yang pending pula ada 36 buah..

Walaupun banyak buku tapi masih rasa macam banyak lagi yang tak ada..
Cuba untuk tak beli buku, tapi ada je yang menarik perhatian..
Jenuh menahan nafsu membeli..
Bulan ini ada rezeki terpijak.. 
Dapatlah 5 buah buku baru..

Itu belum lagi masalah nak pilih buku untuk dibaca..
Bila banyak bersusun, dah tak tahu nak baca yang mana dulu..
Selalunya Sha akan ikut mood dan situasi.. 

Korang pula macam mana??
Siapa yang punya masalah sama macam Sha??
Jom share di komen..




36 buah buku yang masih belum dibaca.. Pelbagai genre.. Ada buku baru,  preloved dan hadiah dari kawan-kawan.. 

9 comments:

  1. Pengsan la mrs pip kalau nak baca semua ni sekali harung....
    satu buku pun nak ambil 10 hari baru siap baca ..muehehe..
    kagum betul dengan sha ni, mcm mana mampu mencari masa utk membaca byk ni ....

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Wrmbth
    .
    Salam pagi isnin yang produktif :) Apa khabar sis sha

    Amboi banyak nya buku

    Memang terbaik

    Boleh claim semula kat income tax kan

    Tapi semua novel kan

    Hehe

    ReplyDelete
  3. hahahaha sama la kita sis, dekat rak buku tu banyak lagi belum baca tapi kalau nampak sale je mula la tergedik nak beli lagi

    ReplyDelete
  4. sukanya busyra tngok.. bnyknya buku kak sha <3

    ReplyDelete
  5. Banyak tu 36 buku belum baca. Sejak saya perasan banyak buku belum baca, setiap kali book fair atau ada sales memang saya pejam mata je tak join. Huhu

    ReplyDelete
  6. Perghhh byk gile kot buku x baca agik.. yg nipis2 tu boleh kasi habis dulu..

    ReplyDelete
  7. 36 buku belum dibaca? Wow byknya.. baca sunan dulu. Xrugi

    ReplyDelete
  8. bertabahlah...alhamdulillah MV tinggal satu jer buku yang belum baca..yang lain pinjam..tak menang Sg shop ..tapi alhamdulillah MV dah ada rak buku di rumah

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI