Sunday, August 20, 2017

Rooftop oleh Farrah Izzlorna

Assalamualaikum..
Hye semua..

Akhirnya berjaya juga Sha miliki novel Rooftop ini..
Sudah lama nak beli disebabkan review yang ohsem..
Bila ada peluang terus Sha sambar..
Dan Sha tak menyesal..
I really like the story from the start to the last word..

Memang terbaik!! I fall in love..
Misteri dari mula hingga akhir..
Watak Aya dan K yang sangat unik..
Penghubungnya adalah Rooftop..

Cerita ini berjaya memberi rasa sedih pada Sha..
Seolah-olah semua kemalangan yang jadi itu, Sha yang lalui..
Untuk buku nie rasanya menusuk terus ke hati..
Dan Sha tak boleh move on..
Garapan dan penceritaan penulis berjaya menangkap hati Sha.
Walaupun ending dia bahagia tapi Sha rasa sedih..
Jangan tanya kenapa, sebab Sha sendiri tak boleh jawab..
Jawapannya ada pada novel ini..
Kena baca dan rasai sendiri..
Penulis berjaya menyampaikan cerita ini dengan baik..

I love both Aya and K..
And this quote "kindness can also kill"..

Sha baca dan selesai pada 18.08.2017..

Koleksi Sha..
Published September 2016 by PROLOG

8 comments:

  1. buku ni sedihhhhh kesian betul dengan K :'( and Aya too, masa tiba tiba K menghilang. betullah, kindness can also kill you :'( nasib baik happy ending

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.. Happy tapi dalam masa yang sama sedih..

      Delete
  2. Wahh.....buku mcm ni saya suka, cerita yg menyentuh hati sambil baca sambil boleh menangis, ouch ! I is sentimental, hehe ... nak juga cari buku ni nanti...

    ReplyDelete
  3. wajib beli.. sekian terima kasih!!

    ReplyDelete
  4. mcm best je ni.. tajuk dia menarik!

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »