Tuesday, July 14, 2020

Youtube Channel

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha kongsikan channel Youtube yang selalu Sha buka untuk tengok drama atau filem dengan subtitle.. Kebanyakkannya darma/filem dari China lah.. Yang ini macam mudah nak tengok dengan subtitle.. Kalau negara lain macam susah sikit.. Ada tapi nak kena pandai search.. Banyak lagi sebenarnya.. Ini Sha kongsikan sebahagian.. Jenuh juga nak mencari sebab Sha tengok sini sikit, sana sikit.. hehehe.. Memang layan dekat Youtube je.. Senang.. Tapi tak semua ceritalah ada.. Kalau rezeki, jumpa.. Adalah.. Kalau tak, pening gak mencari..

Antaranya ialah
Youku
Tencent Video
CCTV6 CHINA MOVIE OFFICIAL CHANNEL
YoYo English Channel
KUKAN Drama Channel
Chinese Drama Head Quarter
China Huace TV Official Channel
Idol & Romance
Caravan中文剧场
KBS World
tontonmy

Yang ini channel drama Korea yang pendek-pendek je siri dan masa tayangannya..
KOK (King Of Korean-drama) TV
STUDIO DIA 스튜디오 다이아
AsianCrush




5 comments:

  1. kalau filem cina, drama cina dan korea selalunya tengok kat telegram je.Ada subtitle jugak. Tak best tengok kat youtube. Iklan kacau.. Kalau telegram tak de gangguan..

    ReplyDelete
  2. Wah, tak tahu plak ada banyak channel yang boleh tengok.. Terima kasih kak Sha kerana bagi info yang best sangat untuk peminat movie..

    ReplyDelete
  3. filem china kadang2 layan oki juga cerita dia. tapi selalu layan korea huhi

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »