Sunday, July 5, 2020

Fasa 6 PKPP | Day 26

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buat apa je hari ini.. Sha menguruskan peti sejuk hari ini.. Memenuhkan bahagian sejuk beku dengan stok barang basah.. Terjumpa sotong katak.. Lama tak beli.. Belilah dua ekor.. RM20 sekilo.. Saja nak cuba.. hehehe.. Dulu masa arwah ibu ada, rajin juga beliau masak sotong jenis ini.. Sha je tak pernah.. Susah nak jumpakan.. Selain sotong katak tu, beli juga sotong biasa tu.. Ikan 3, 4 jenis dan ayam seekor.. Habislah dalam 60 lebih.. Lama tak berbelanja barang basah.. Meneyiang, membasuh dan membungkus je dah makan masa sejam lebih.. Mujurlah dah beli siap lauk tengahari.. Nasi dengan sayur je kita masak.. hehehe..

Kenangan 7 tahun dahulu.. Masakkan kek untuk arwah abah.. Sebab tu rajin share status dekat FB.. Nanti akan ada memori lama-lama yang keluar..

Ikan patin masak tempoyak ini Sha beli 2 potong terus sebab terkejut dengar harga dengan saiz tu.. Cuba korang teka harga sepotong ikan patin masak tempoyak tu di ruangan komen.. Siapa yang teka harga paling tepat atau hampir tepat akan dapat sebuah novel dari Sha.. 

11 comments:

  1. tak tahulah tak pernah jumpa ikan patin. tapi nak teka juga..haha. sepotong rm10. ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  2. okay Far try teka harga sepotong ikan tu, emm RM8? hehe ceh main bantai je. Harini Far siapkan assignment sikit and banyak tidur sebab semalam penat berjalan dengan family hahah

    https://akubebelkobaca.blogspot.com/2020/07/kerja-kerja.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye Far.. tak berapa nak betul tekaan tu.. hehehe..
      Rehatlah pula kan lepas puas berjalan.. hehehe

      Delete
  3. berapa ye? shida xpernah beli lg ikan patin msk tempoyak ni
    lebih kurg RM8 kot 2 ketol nih..entah la, teka je hehee

    ReplyDelete
  4. selalunya patin mahal kan kak sha. maybe dala rm 10 ke atas. dalam rm 20

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahal sangat tu.. Hat ini murah je.. hehehe

      Delete
    2. Haha mahal eh. Kalau mcm tu ni RM 9

      Delete
  5. Biasanya sepotong berharga RM9 atau RM10. Lani RM1- la kot seketui

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah sangat-sangat tu.. hehehe.. sipi-sipi dah..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »