Thursday, July 16, 2020

Fasa 6 PKPP | Day 37

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini basah ditimpa hujan.. hehehe.. Tengahari balik ke rumah tak hujan.. Bila nak masuk kerja, hujan turun dengan lebat.. Jauh juga nak ke kereta.. Memang basah lah.. Layan je.. hehehe.. Malas nak tukar baju, terus je ke pejabat.. Duduk depan kipas.. Terus kering baju.. Hahaha.. 

Nasi goreng ni pedas gila.. Jenuh jugalah nak menghabiskannya.. Sebab dah belikan.. Pedas pun habislah juga.. Alhamdulillah.. Perut okay je..

Kenangan 10 tahun dahulu.. Ini pengalaman pertama anak sulung Sha kena kuning.. First time kena tahan dekat Hospital Seri Manjung.. Kenangan yang tak mungkin dilupakan..

6 comments:

  1. Samalah sis, anak sulung pun jandice sampai kena warded bersama dia. Dahlah kekok sebab first time jadi mak, nak susukan tak pandai, sakit jahit lagi sebab bersalin normal, semua serba tak kena..huhu.. tak mungkin akan lupa :)

    ReplyDelete
  2. Wak pun petang ini bermandikan hujan.
    Hujan lebat semasa menggembala lembu di padang ragut.
    Takde petir okaylah.

    ReplyDelete
  3. Mesti struggle nak habiskan nasi goreng tu sebab pedas sangat. Kadang-kadang rupanya macam tak pedas tapi bila dah makan terasa pedasnya.

    ReplyDelete
  4. nasi goreng tu nampak kosong je tapi pedas yek nasib ada telur mata tuh... ada lah lauk dari makan gitu je kan...

    ReplyDelete
  5. nampak mcm x pedas pun kan? anak2 Ayu dua2 kena jaundice.

    ReplyDelete
  6. dah le basah pastu kene duduk depan kipas utk kering...perghhhhh tak terbayang sejuknya

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »