Hansel and Gretel (2007) - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Saturday, November 7, 2015

Hansel and Gretel (2007)

Assalamualaikum..
Lama gak x review filem korea..
So kali ini sha nak review filem pula.
Filem Hansel and Gretel (2007) nie da lama. Baru berkesempatan nak tengok tu pun lepas ada komen yang minta sha review pasal filem korea. Saja tengok sebab tajuk dia. Filem yang ada sedikit scary, menyayat hati dan menyedihkan.

Kenapa sha cakap camtu sebab kisahnya mengenai 3 orang budak yang terperangkap di dunia, walaupun sudah sepatutnya mereka pergi. Mereka terperangkap gara-gara perbuatan tidak bertanggungjawab oleh orang dewasa. Sepatutnya mereka dilindungi tapi sebaliknya mereka disakiti.
Kisah bermula apabila Lee Eun Soo kemalangan dan diselamatkan oleh Kim Young-hee dan dibawa balik ke rumah di tengah-tengah hutan dimana Young Hee dan dua lagi budak tinggal. Pada mulanya semua nampak normal sahaja. Tapi keesokkan harinya bila Eun Soo nak balik dia x dapat cari jalan keluar dan terpaksa berpatah balik ke rumah itu. Maka bermulalah segala kepelikkan. Setelah berusaha, namun masih tidak juga menjumpai jalan pulang Eun Soo mula bertanya kepada tiga beradik tuh siapakah mereka. Sedikit demi sedikit perkara sebenar mula terbongkar.
Takde lah seram sangat cerita ini. Pastu cam xde kena mengena dengan tajuk kot.. hehehe
Kalau ada pun rumah yang dekat tengah hutan tu jelah dan 3 orang budak yang tinggal dalam rumah tuh.. siapkan tisu ye.. hehehe... Sedih sikit citer seram nie..

6 comments:

  1. ishh kalau seram... saya ni penakut kit..kena tutup2 mata sikit kalau nk tgk..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita Zarul.. tgk sambil tutup2 mata..

      Delete
  2. hahaha tajuk tu sbb teperangkap dalam rumah kot.. isk akak ni.. tengok citer lawan2 superpower la pulak.. jgn tngk citer seram sokmo.. i pun naik seram..

    ReplyDelete
  3. Hansel & Gretel korea pon ado eak..akak ingat omputih jer ado

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..