Thursday, August 16, 2018

Rasuk oleh Haron M. Dom

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buku yang nipis tapi penuh pengajaran.. Bila hati dah geram dan berdendam, cara yang salah tak dipedulikan.. Janji dendam berbalas..
Bila baca novel ini, terasa-rasa penderitaan Maizatul ini di hati Sha.. Sedih mengenangkan perasaan dendam di hati Mail kepada emaknya Maizatul, namun yang jadi mangsanya Maizatul.. Memang menderitlah mak si Maizatul.. Namun yang teruk dah tentulah Maizatul sebab dia yang disihir.. Bila dendam beraja di hati yang salah jadi betul.. Mulut manusia memang mampu mengundang petaka.. Buku ini memberi pengajaran supaya berhati-hati dalam bertutur.. Sesungguhnya manusia yang berdendam sangat kerugian.. Pengakhiran novel ini menarik.. Yang berdendam datang menyerah diri dan meminta maaf..

Sha baca dan selesai pada 14.08.2018...

Buku ini terbitan Creative Enterprise

6 comments:

  1. tgk cover buku ni mcm penerbitnya creative enterprise (gila-gila)...

    ReplyDelete
  2. macam best nya cerita ni, dendam semua :D

    ReplyDelete
  3. jalan ceritanya sarat dengan dendam. menarik!

    ReplyDelete
  4. wahh.. tajuk pun dah seram..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »