Thursday, August 23, 2018

Variety Show - Super Junior's Super TV (Variety Show - S1 & S2)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lama tak layan Variety Show dari Korea.. Masa jenjalan dekat Youtube.. Kikiki.. Sha terjumpa klip klip rancangan Super Junior's Super TV.. Macam menarik pula yang Season 2.. Sebab diorang jemput artis dan main game.. Tu yang terus cari secara online rancangan penuh.. Seronok juga tengok diorang ini.. Sebab masing-masing ada perangai yang pelbagai.. Tambah bila masuk musim kedua.. Diorang jemput artis lain dalam rancangan itu.. Memang bestlah layan..

Sha baru habis tengok yang season 1.. Memang menarik sangat pada Sha untuk mereka yang minat Super Junior.. Dalam season 1 ini yang terlibat dengan rancangan Super TV ini hanya 6 orang iaitu Leeteuk, Heechul, Yesung, Shindong, Eunhyuk & Donghae.. Memang best tengok diorang ini terutama sekali bila diorang kena berpasangan dan duduk dalam satu rumah untuk 2 hari 1 malam.. Masa ini memang banyaklah perangai masing-masing yang terbongkar.. kikiki.. Season 1 ada 12 episod..

Untuk season 2, selain diorang berenam ada Siwon juga dan Ryeowook pula ada bermula episod 11.. Kali ini lebih seronok sebab ada artis jemputan.. Memang kelakar tengok gelagat Siwon dan Heechul.. season 2 ini masih ongoing.. Season 2 ini pun ada 12 episod.. Episod last akan bersiaran pada 23.08.2018 (hari ini).. Antara artis jemputan diorang ialah AOA, Lovelyz, shinee, Oh My Girl, Weki Meki, (G)I-DEL, KARD, YDPP, Momoland & Red Velvet..

Update: Korang tengoklah season 2 episod 3, yang ini serious kelakar.. Masa ini artis jemputan dia Shinee.. Memang seronok tengok diorang battle terutama sekali Game Rokkuko King.. Game ini soalan dia terbalik, kena teka jawapan dari soalan terbalik tu.. Memang kelakar habislah..

Info dibawah diperolehi dari Wekipedia.
Season 1: Super Junior Crazy Idol Variety
Super TV is a new concept variety show in which varied entertainment formats are re-created and twisted in Super Junior's own way. This concept is called Super Junior Crazy Idol Variety (슈퍼주니어 i돌아이어티). The show's format will include quiz show, talk show, game show, eating show, reality, documentary, sports, film and comedy.

Season 2: King's Game
Super TV returns with a new concept variety show titled Game of Thrones. Super Junior is famous for being King of Variety Show idols and will invite any idols who want to challenge them for the title. The show will still include the previous season's format, the difference being other idols will challenge them. If they can win 5 episodes in a row, they will go for a luxury holiday overseas. The term was changed from episode 8, to just 3 consecutive wins for a vacation within South Korea.

Each episode has two main segments. The first one is Liar King, a segment where Super Junior verifies if the guests' listed skills and specialties are true. This is done through games or showing of talents, where the guests are labeled as "liars" should they fail the verification.

The second segment consists of a maximum of two games that Super Junior has chosen to challenge the guests:
Rokkuko King – Questions are being read backwards by each team and the opposing team will have to answer them correctly.
Food Show King – The game played in this segment is related to eating.
Inference King – One team will be given a title of movie or song and they need to say one syllable each at the same time. The opposing team will have to answer the title correctly.
Chair King – The teams battle through chair-curling.
Acting King – The game played in this segment is related to acting.
Relay King - A battle of cohesiveness.
Mission King - A game to clear away all their mission cards.
Escape King - A game where each team must find clues and solve several difficult puzzles to escape.
Speed King - A battle of agility.
Description King
Dance King
Flexibility King
Ladder King

11 comments:

  1. layan kpop jugak rupanya.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki.. sesekali layan untuk lepaskan tekanan..

      Delete
  2. Hana tak minat Kpop so,rasanya macam tak layan tv show cenni.Heheh nice review btw kak Sha <3

    ReplyDelete
  3. eheheheh comelnye akak tengok SUJU heheh.. dulu suka depa ni gila2 skrng kureng. tapi menarik jugakla nak tengok hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak tak minat sangat, tapi layanlah juga lagu-lagu diorang nie.. Cuma bila tengok variety show diorang nie menarik.. Layan sebab perangai ahli SUJU nie boleh buat ketawa terbahak-bahak..

      Delete
  4. Ana layan RM je sha walau orang kata dha lapul RM tu. Hehe. Tp variety show korea semua best2 dan kreatif kan.

    ReplyDelete
  5. dah tengok first season, yg season 2 ni tak sempat nak tengok lagi.

    selalunya kalau variety show kpop idol yg best layan shinhwa & super junior, dari dulu suka layan variety show 2 group ni. memang best sangat :D

    ReplyDelete
  6. Alamak lama dah tak nampak bayang depa ni haha.. Selalu layan running man je rajinn.. dengan two days 1 night hihi

    ReplyDelete
  7. abis laa peminat SUJU x leh dok diam dpn tv ;-)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »